Alvarado sluit haar seizoen af met de zege in Hulst

Alvarado sluit haar seizoen af met de zege in Hulst

Net als Dockx en Nys deden bij de jeugd pakte Ceylin del Carmen Alvarado in Hulst haar tweede zege van het weekend. En ook deze keer mochten Annemarie Worst en Denise Betsema mee op het podium.

Eva Lechner nam de snelste start in de wedstrijd voor de dames in het Nederlandse Hulst. De Italiaanse kampioene dook als eerste het veld in en kreeg Inge van der Heijden, Anna Kay, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Ellen Van Loy, Marion Norbert Riberolle, Sanne Cant, Alicia Franck, Shirin van Anrooij, … mee in haar spoor. Te veel volk moet Alvarado gedacht hebben en de wereldkampioene nam de koppositie over, plaatste een ferme versnelling en reed weg van het pak. Annemarie Worst liet dat niet zomaar gebeuren en wist op korte tijd als enige het kloofje te dichten op de wereldkampioene. De jonge Anna Kay probeerde dat ook maar bleef aanvankelijk op een handvol seconden hangen op plekje drie. De twee leidsters bouwden de voorsprong wat verder uit en leken onbedreigd nog maar eens tegen elkaar te gaan sprinten voor de zege. Maar dat was zonder Denise Betsema gerekend. De Texelse, die nog steeds een slechte startpositie heeft, was goed opgeschoven in de wedstrijd en tot en voorbij Anna Kay gereden. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenster kwam in de vierde van vijf rondes stelselmatig dichter op haar landgenotes en richting de slotronde volgde ze op minder dan 10 sec. Maar de twee vooraan voelden het gevaar en zetten hun finale in. Toen Worst op een knikje, kort bij de finish, een hapering maakte, zag ze de wereldkampioene van haar wegrijden naar de overwinning in de Vestingcross. De Triple 7-renster verzekerde zich nog van de tweede plaats en niet veel later kwam Betsema als verdienstelijke derde over de finish.

“Vandaag is het eindelijk gelukt om in Hulst te winnen.”, zei Ceylin na de wedstrijd. “ Voor het publiek was het zeker een mooie strijd tussen Annemarie en mij. Dat ik opnieuw aan het langste eind trek, is mooi voor mij. Het is ook een leuke afsluiter van mijn seizoen.

Fotocredit TFoto / bron reactie: Ethias Cross Hulst

Volledige uitslag Vestingcross Hulst klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juli 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!