Velofollies 2024

Iserbyt trekt met ambitie naar Hulst

Iserbyt trekt met ambitie naar Hulst

Zondag staat in het Nederlandse Hulst de laatste wedstrijd van de Ethias Cross op de agenda. Eli Iserbyt trekt alvast met ambitie naar de Vestingcross

Eli Iserbyt trekt met veel goesting naar de Vestingstad. "Het seizoen loopt dan wel op zijn einde, ik voel me nog best fris”, klinkt het bij de 22-jarige West-Vlaming. "Komt daarbij dat het parcours in Hulst toch iets is dat me ligt. Dat bewees ik er al de voorbije twee jaar door er als vierde en vijfde te eindigen. Ik trek echt met ambitie naar Hulst.”

Gepolst naar zijn belangrijkste concurrenten noemt Iserbyt onder meer Toon Aerts, Quinten Hermans, Tom Pidcock, alsook Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. "Laurens en Michael zijn ploegmaats. We hebben de voorbije maanden gezien dat Michael op omlopen waarop ik goed presteer, hij meestal ook in orde is. En Michael heeft dit seizoen al meermaals getoond dat hij de perfecte teamspeler is. Het zou mooi zijn als ik zondag iets voor hem kan terugdoen. Nu, het belangrijkste is natuurlijk dat de zege in de ploeg blijft. Met Pauwels Sauzen-Bingoal wonnen we dit seizoen al vier van de zeven Ethias Crossen. Vijf op acht zou super zijn.”

LIL_8280.JPG (352 KB)

Er is overigens nog een extra reden waarom de toppers met ambitie naar het grensstadje trekken. "Volgend jaar maakt Hulst voor het eerst deel uit van de Wereldbeker, naar verluidt op quasi hetzelfde parcours. Dit is niet alleen voor de organisatoren, maar ook voor ons renners een interessante generale repetitie”, besluit Iserbyt.

Laat ons vooral hopen dat de cross kan doorgaan, dat ene 'storm Dennis' het rustig houdt.

Info Vestingcross Hulst (Nederland) klik

Fotocredit TFoto / tekstbron: Golazo

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!