Top drie van het BK elite heren topt deelnemersveld Parkcross

Top drie van het BK elite heren topt deelnemersveld Parkcross

 

Morgen, op woensdag 5 februari 2020, staat in Maldegem de voorlaatste wedstrijd van de Ethias Cross op het programma. Laurens Sweeck, Toon Aerts en Eli Iserbyt toppen het deelnemersveld bij elite heren. Met Ryan Kamp, Marion Norbert Riberolle en Shirin van Anrooij staan drie wereldkampioenen aan de start in de Parkcross.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel en Tim Merlier hebben in Dübendorf een punt achter hun veldritseizoen gezet. En ook Ceylin del Carmen Alvardo neemt morgen een dagje rust. Maar de organisatoren in Maldegem zijn er wel in geslaagd de andere toppers naar Oost-Vlaanderen te halen.

Bij elite heren starten vijf van de zeven WK-geselecteerde Belgen, inclusief Belgisch kampioen Laurens Sweeck, Toon Aerts (eindwinnaar Wereldbeker) en de prof die de ene cross na de andere won bij het begin van het veldritseizoen, Eli Iserbyt. Of met andere woorden: de elite heren die op het podium stonden op het recentste BK veldrijden. Zij zijn, samen met Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans, de Belgische favorieten voor de zege in Maldegem. Maar ook Lars van der Haar en Corné van Kessel zijn wellicht tuk op een goed resultaat.

En kersvers wereldkampioen bij de beloften, Ryan Kamp, zal zich ongetwijfeld in Maldegem maar al te graag een keertje meten met de eliterenners.

Bij de dames starten onder andere de Nederlandse toppers Annemarie Worst en Yara Kastelijn, alsook Denise Betsema, die pas aan haar tweede wedstrijd toe is sinds haar comeback. Zij krijgen in Maldegem ook het gezelschap van twee kersverse wereldkampioenen bij de dames jeugd: belofte Marion Norbert Riberolle (Fra) en juniore Shirin van Anrooij (Ned).


Info Parkcross Maldegem klik

Fotocredits TFoto / tekstbron: Golazo

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!