Thomas Pidcock: “Balans cross-weg terug in evenwicht”

Thomas Pidcock: “Balans cross-weg terug in evenwicht”

Thomas Pidcock veroverde de zilveren medaille op het wereldkampioenschap in Dübendorf. Daarmee was hij de allereerste Brit die op het WK-podium stond bij de elite. “Cool, dat wist ik niet”, klonk hij trots.

Dat Pidcock een fenomeen is in het veldrijden, dat weten we al langer. Vandaag onderstreepte hij dat nog eens met vet. “Vaak ben ik teleurgesteld als ik niet win, maar deze tweede plaats voelt aan als een overwinning”, stak de Brit van wal.

Vorig jaar werd hij wereldkampioen bij de beloften. “Deze tweede plaats staat boven die trui. De wereldtitel bij de profs is het enige dat écht telt. Vandaag bewijs ik dat ik momenteel de tweede beste van de wereld kan zijn.”

“Bij de beloften had ik alles bereikt wat ik kon bereiken. In de elite categorie heb ik een nieuwe uitdaging gevonden.” Wat vond hij van Mathieu van der Poel? “Hij rijdt snel met de fiets”, zei de Brits met een knipoog.

Weg of cross

Pidcock is zowel op de weg als in het veld sterk. “Afgelopen seizoen helde mijn interesse balans stilaan over naar de weg. Met deze medaille komt echter het veldrijden terug op hetzelfde niveau.”

De Brit wil beide disciplines zo lang mogelijk blijven combineren. “Als ik het veldrijden vaarwel zou zeggen, zou ik niet meer compleet zijn. Kijk nu naar Stybar. Deze winter was hij terug actief in het veld en hij weet deze week meteen te winnen op de weg. Dat is een goed voorbeeld om het te blijven doen.”

Ook de mountainbike is niet ver deze zomer. “Wereldkampioen worden bij de beloften is het doel. Als voorbereiding daarop neem ik ook de Cape Epic op in mijn programma. Daar start ik aan de zijde van de Zwitser Florian Vogel, vooral om ervaring op te doen.”

Fotocredits en tekst: TFoto en Toelen

Lees: Mathieu van der Poel op 'hoogtevakantie' klik

Volledige uitslag WK Cyclocross 2020 in Dübendorf (Zwi) klik hier
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!