Mathieu van der Poel op ‘hoogtevakantie’

Mathieu van der Poel op ‘hoogtevakantie’

 

De riem mag er even af bij Mathieu van der Poel. Na een fenomenaal wereldkampioenschap, waar hij de concurrentie volledig degradeerde kwam er een einde aan zijn veldritseizoen. De Nederlander gaat even op vakantie, om dan aan een drukke zomer te beginnen.

De koers is nooit ver weg als je Mathieu van der Poel heet. Zelfs zijn vakantie staat in het teken van het zijn sportieve carrière. “Ik heb inderdaad de opdracht gekregen om een vakantielocatie te zoeken op 1800 meter hoogte”, vertelde de oude én nieuwe wereldkampioen.

Alles is nu gericht op het wegseizoen en de Olympische Spelen mountainbike. “Een aantal jaar geleden was het ondenkbaar dat je als atleet zo veel zou wisselen van discipline. Nu kan dat wel. Al moet ik er wel bijzeggen dat het type wedstrijd een groot verschil maakt.”

“De klassiekers rijden op de weg en mountainbiken zijn verenigbaar. Als ik later grote rondes wil rijden zal ik de mountainbike vaarwel moeten zeggen. Dat zal heel moeilijk zijn, maar er gaat een dag komen dat het niet anders kan. Die grote meerdaagse op de weg staan zeker nog op mijn verlanglijstje.”

“Of ik ooit groter kan worden dan mijn opa Poulidor? Dat is moeilijk te vergelijken. Hij kon mee met de allerbesten voor het klassement. Dat ligt niet binnen mijn kunnen. Ik zou het eerder moeten hebben van de jacht op dagzeges.”

“Meer verwacht van Aerts”

Even terug naar vandaag. “Ik was de beste versie van mezelf hier in Dübendorf. Het parcours was enorm zwaar. In het eerste deel van de wedstrijd was de modder nog goed te doorklieven door de regen, toen het uitdroogde werd het alleen maar zwaarder. In alle categorieën heeft de sterkste renner gewonnen dit weekend.”

Van echte concurrentie was nooit spraken. “Door de omstandigheden had ik verwacht dat Toon Aerts iets langer zou kunnen aanpikken, maar dat was niet het geval. De verrassing van vandaag was voor mij Pidcock. Normaal is hij goed op snellere omlopen, maar vandaag laat hij zien dat hij het ook kan op de power.”

Fotocredits en tekst: TFoto en Toelen

Lees:  Tom Pidcock: 'Balans cross-weg is terug in evenwicht' klik

Volledige uitslag WK Cyclocross 2020 in Dübendorf (Zwi) klik hier

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!