Zaterdag 25 januari 2020 - Kasteelcross Zonnebeke

Zaterdag 25 januari 2020 - Kasteelcross Zonnebeke

De organisatie van de Kasteelcross Zonnebeke heeft met Eli Iserbyt, Wout van Aert en Mathieu van der Poel op zaterdag 25 januari 2020 absolute toppers aan de start van hun 36 ste editie

Het moet gezegd dat het voor de organisatoren van de Kasteelcross Zonnebeke de voorbije jaren, door hun plaats op de kalender, niet evident was om de absolute top van het veldrijden aan de start te krijgen. Voor de editie 2020 zijn ze in elk geval geslaagd in het opzet. Met toppers als Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Eli Iserbyt op de deelnemerslijst mogen ze in het Westvlaamse dorp bij Ieper best 'preus' zijn

De wereldkampioen veldrijden komt de benen eens testen "Op stage heb ik vooral toegewerkt richting het WK en het voorjaar op de weg", vertelt Van der Poel; "Het is altijd uitkijken hoe je van zo'n stage terugkomt. Al is de overgang nu wel iets minder bruusk, want door het stormweer in Benicassim ben ik iets vroeger dan aanvankelijk gepland, naar huis teruggekeerd." Van der Poel reed in 2016 voor het laatst in Zonnebeke. "Dat is al even geleden, maar ik won toen wel. Ik kijk er naar uit, omdat toch ook enkele andere toppers aan de start verschijnen. Noem het gerust een ideale test voor Hoogerheide en het WK.".

Ook Wout van Aert won de cross al een keertje, in 2015, en wil richting het WK veldrijden het juiste crossgevoel te pakken krijgen. "Het is altijd leuk terugkeren naar een wedstrijd die je ooit won. Ik hoop ook zaterdag een degelijk resultaat neer te zetten. Na onze ploegstage, waarin de focus grotendeels op de voorbereiding van het wegseizoen lag, heb ik nu vooral wedstrijdritme nodig in functie van het WK in Dübendorf. Daarom neem ik er Zonnebeke maar al te graag bij. "

En Eli Iserbyt hoopt het uiteraard in eigen provincie sowieso goed te doen en zal wellicht mogen rekenen op de steun van zijn supporters uit de streek.

Fotocredits Veldritkrant 

Info Kasteelcross Zonnebeke klik
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!