Annemarie Worst spurt het snelst in Nommay

Annemarie Worst spurt het snelst in Nommay

Annemarie Worst was de rapste in de spurt voor de zege in het Franse Nommay. Ceylin del Carmen Alvarado en Katie Compton werden respectievelijk tweede en derde.

Ellen Van Loy nam, zoals ze wel vaker doet, een snelle start in de wereldbekerwedstrijd in Frankrijk. Annemarie Worst was ook goed weg en nam de leiding van de Telenet Baloise Lion over. Ook de jonge Anne Kay en haar teamgenote Manon Bakker volgden aanvankelijk goed. En Experza-Footlogix zag ook een gemotiveerde Franse kampioene Riberolle naar de de kop van de wedstrijd rijden. De zon maakte het parcours glibberig en dat ondervond Ceylin del Carmen Alvarado, die een schuiver maakte en plaatsen moest gaan goedmaken, wat de leidster in de Wereldbeker ook deed.

Bij het ingaan van de tweede ronde kregen we met Worst, Riberolle en Alvarado drie dames vooraan. Dit terwijl Ellen Van Loy wat verder volgde. De Franse kampioene wist de Nederlandse toppers nog een ronde bij te houden en nam zelfs heel even de leiding. Maar toen in de vierde ronde ook Katie Compton vooraan haar wagonnetje wist aan te pikken en Marion Norbert-Riberolle stevig op de trappers ging, brak haar derailleur af. Brute pech voor de Française, die lopend naar de materiaalpost moest en haar goede positie helemaal verloren zag gaan.

NOM_4686.JPG (889 KB)

Worst (Ned), Alvarado (Ned) en Compton (USA) zouden vervolgens de podiumplaatsen verdelen. Hoewel de Amerikaanse af en toe wat meters moest prijsgeven, kraakte ze niet en werd het een spannende en mooie slotronde. Letterlijk zij aan zij gingen ze richting de laatste rechte lijn. Annemarie Worst spurtte finaal van op de kop naar de zege. Ceylin del Carmen Alvarado werd tweede en Katie Compton derde.

NOM_4814  podium dames.jpg (432 KB)

De strijd voor de eindzege in de Wereldbeker wordt bijzonder spannend met nog één manche te gaan, die van Hoogerheide. Alvarado leidt met vijf punten voor op haar landgenote Worst. Katerina Nash (Tsj) staat op de derde plaats. Mocht het tot een gelijke stand komen tussen de twee Nederlandse dames dan heeft Annemarie Worst het voordeel van haar drie Wereldbekerzeges.

Volledige uitslag en WB stand van/na Nommay klik

Fotocredits TFoto

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!