Happy Dog Cat

Selecties Nederland - Alvarado start op WK als elite dame

Selecties Nederland - Alvarado start op WK als elite dame

Gerben de Knegt heeft de selecties voor de Wereldbekermanche in Nommay bekendgemaakt. Ceylin del Carmen Alvarado start op het WK als elite dame in plaats van als belofte (fotocredit TFoto)

Vooruitkijkend naar het WK veldrijden in Dübendorf (Zwitserland) is in goed overleg met Ceylin del Carmen Alvarado en haar ploeg, Alpecin-Fenix de keuze gemaakt om te starten bij de elite dames in plaats van de beloften. Het jong talent kroonde zich het voorbije weekend nog tot Nederlands kampioen bij elite dames.

"Na mijn prestaties van de afgelopen weken hebben we alles nog eens opnieuw geanalyseerd. Ik denk dat ik als belofte nu een unieke kans krijg om bij de elites mee te dingen voor de regenboogtrui. Die kans wil ik ook met beide handen grijpen. Het idee dat ik de regenboogtrui een jaar mag dragen mocht ik winnen, speelt ook mee. Dat is bij een eventuele beloftetitel ook anders.” aldus Alvarado.

"Ceylin rijdt de laatste periode exceptioneel goed en bevestigde ook gisteren op het NK veldrijden dat ze er klaar voor is om bij de elite vrouwen te starten om voor de wereldtitel te strijden.", klinkt het bij Nederlands bondscoach De Knegt.

"Mathieu en Lucinda rijden deze wereldbeker niet, omdat zij op trainingsstage gaan. Marianne heeft haar seizoen beëindigt in verband met een liesoperatie (lees hier)", luidt het nog.

Selecties Nederland voor Nommay (Fra) op 19 januari 2020

Juniores heren

Hugo Kars, Tibor del Grosso, Danny van Lierop, Lucas Janssen, Twan van der Drift en Bailey Groenendaal

Beloften heren

Ryan Kamp, Pim Ronhaar, Kyle Agterberg, Mees Hendrikx, Bart Artz en Luke Verburg

Dames

Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Maud Kaptheijns, Geerte Hoeke, Aniek van Alphen, Sofie van Rooijen en Ilse Pluimers

Elite heren

Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis, David van der Poel, Stan Godrie, Sieben Wouters, Maik van der Heijden en Gosse van der Meer

Bron: KNWU

Volledige uitslag NK veldrijden 2020 elite dames klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!