Veldritseizoen eindigt vroeger voor Marianne Vos

Veldritseizoen eindigt vroeger voor Marianne Vos

Marianne Vos reed vandaag op het NK in Rucphen haar laatste veldrit van dit seizoen. De veelvoudige kampioene moet een operatie ondergaan aan de lies, laat haar team CCC Liv weten in een persbericht

Marianne Vos werd vandaag vijfde op het NK veldrijden voor elite dames in Rucphen. De zege was voor Ceylin del Carmen Alavarado, die eigenlijk nog belofte is. Annemarie Worst en Lucinda Brand werden respectievelijk tweede en derde. Voor Vos was het haar laatste cross van dit veldritseizoen. Komende donderdag moet ze noodgedwongen geopereerd worden aan de liesslagader
 
"De klachten zijn er al langer. De laatste tijd is uit onderzoeken duidelijk geworden wat de oorzaak is: een knik in de liesslagader. In overleg met het medisch team van CCC-Liv heb ik besloten om zo snel mogelijk een operatie te laten uitvoeren. Deelname aan het Nederlands kampioenschap kon fysiek gezien geen kwaad. Ik wilde me in rust voorbereiden om zo fit mogelijk te zijn en vandaag nog één keer alles te geven."

"Als alles volgens plan verloopt, kan ik het lichaam zes weken na de ingreep weer volledig belasten. In samenwerking met de ploeg werk ik aan een hersteltraject om mijn doelen in het wegseizoen te kunnen verwezenlijken. Een geslaagde operatie heeft op dit moment echter de hoogste prioriteit.", luidt het.

Zo eindigt voor Vos het seizoen 2019-2020 met vijf wedstrijden waarvan twee zeges. Ze won meteen de cross Essen bij haar aantreden (lees hier) en pakte ook een overwinning mee in Spanje.

Fotocredit TFoto

Volledige uitslag NK veldrijden elite dames klik
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!