Meteen prijs voor Marianne Vos

Meteen prijs voor Marianne Vos

Marianne Vos heeft de CX Essen gewonnen. De Nederlandse stond voor het eerst aan de start van een cross dit veldritseizoen. De Hongaarse kampioene Kata Blanka Vas werd tweede en de Britse Anna Kay derde.

De CX Essen, een manche van de Ethias Cross, was voor Marianne Vos de eerste wedstrijd van haar veldritseizoen. Maar dat belette de veelvoudige kampioene niet om al ineens haar stempel te zetten op de wedstrijd. Het was snel duidelijk dat het goed zit met de conditie van Vos, die meteen druk zette. Enkel Ellen Van Loy wist in haar spoor te volgen en de Telenet Baloise Lion draaide halfcross zelfs even de rollen om door de kop over te nemen. Maar toen ze even later aan een spandoek bleef hangen bij een passage op een modderstrook wist de Nederlandse definitief richting de zege te soleren. De strijd voor de tweede plek werd nog gewonnen door de Hongaarse Vas en ook de Britse Anna Kay ging nog voorbij Van Loy en pakte de derde podiumstek in.

ESS_5564 podium dames.jpg (471 KB)

Marianne Vos wist dat haar conditie ok was maar niet hoe het zich ging vertalen in het veld, tijdens de wedstrijd. “De eeuwige twijfel van de topsporter zeker”, vertelde Vos met de glimlach. “Ben ik er klaar voor? Zal het wel lukken? De eerste wedstrijd kan altijd tegenvallen, maar in de eerste ronde waren de twijfels al weg. Ik was beter dan verwacht en kende tijdens de wedstrijd geen inzinking. In de tweede ronde heb ik even geanticipeerd door gas terug te nemen, maar door een foutje van Ellen kwam ik terug alleen aan de leiding.”

In Essen ontbrak weliswaar de top van het Nederlands damesveldrijden maar dat is een zorg voor later voor de ervaren kampioene, die Vos is. “Ik kijk wel uit naar die duels, maar op dit moment kijk ik niet naar de concurrentie. In eerste instantie is het voor mij belangrijk om mijn eigen cross te rijden en een goed gevoel te hebben.”

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen / bron reactie: Ethias cross

Volledige uitslag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!