Nog maar eens een solo van Van der Poel, nu in Otegem

Nog maar eens een solo van Van der Poel, nu in Otegem

Daags na het nationaal kampioenschap soleert Mathieu van der Poel naar de zege in de cyclocross Otegem. Ploegmaats Merlier en Vermeersch finishten als tweede en derde

Bij de heren in de Cyclocross Otegem bleef de wedstrijd een drietal ronden gesloten. Misschien zat de plotse regenval daar voor iets tussen want tal van renners gingen de materiaalpost binnen, wellicht voor een ander bandenprofiel. De kersverse Belgische kampioen was niet goed gestart maar wist door het verloop ook bij de grote groep vooraan aan te sluiten en nam zelfs even de kop. Maar met nog een vijftal rondes te rijden, kregen we de start van het scenario dat iedereen gewoon is geworden wanneer de wereldkampioen veldrijden ergens aan de start komt. Van der Poel versnelde en soleerde naar de zege. Achter hem gingen Iserbyt en Sweeck nog samen tegen dek, gelukkig zonder erg. De eerste achtervolgers op de leider waren Tim Merlier en Gianni Vermeersch. Deze laatste had moeite om zijn teamgenoot bij te houden en op twee ronden van het einde kwam Merlier alleen door als tweede, op een kleine halve minuut van Mathieu van der Poel. Toon Aerts was intussen tot bij de West-Vlaming gereden en de twee passeerden op ongeveer 45 sec. Finaal consolideerde Tim Merlier de tweede plaats en reed Gianni Vermeersch naar de derde, eigenlijk na een foutje van Aerts.

"Ja, 't was vrij glad omdat het begon te regenen.", zei Van der Poel na de wedstrijd in zijn interview met Play Sports. "Bij deze cross vind ik dat wel leuk." Hij bevestigde ook dat er aanvankelijk een beetje afwachtend werd gereden. 

Mathieu vertelde ook nog nu naar Spanje te trekken, om dan terug te zijn voor de Kasteelcross in Zonnbeke en de wereldbeker van Hoogerheide, ook gekend als de GP Adrie van der Poel, genoemd naar zijn vader. Komende zondag komt hij dus niet aan de start van de wereldbekermanche in het Franse Nommay (vind hier de selecties van Nederland daarvoor)

Fotocredit TFoto

Lees: Goud voor Mathieu van der Poel op het NK veldrijden 2020 klik

Volledige uitslag Otegem klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!