De 11de Belgische kampioenentitel is een feit voor Sanne Cant

De 11de Belgische kampioenentitel is een feit voor Sanne Cant

Sanne Cant soleerde in Antwerpen naar haar 11de Belgische kampioenentitel. Laura Verdonschot en Ellen Van Loy werden respectievelijk tweede en derde.

Laura Verdonschot nam een goede start op het BK voor de dames. Zij dook op kop het veld in, gevolgd door Sanne Cant, Ellen Van Loy, Loes Sels, ... Ook Joyce Vanderbeken, kandidaat voor de titel bij de dames clubploegen, was mee maar kende pech en moest lopend richting de materiaalpost.

Vooraan nam Cant de koppositie over van Verdonschot en voerde het tempo wat op. Er vormde zich een groepje van vier - Cant, Verdonschot, Van Loy en Sels. Deze laatste moest echter al snel enkele meters prijsgeven. De wereldkampioene passeerde de zandstrook beter dan haar metgezellinnen en nam wat voorsprong. Maar ze reed haar iets later vast en de drie kwamen terug samen. Toch kon Sanne in het verloop van de wedstrijd vooral het verschil maken op de zandpassages en wist ze te soleren naar haar 11de Belgische kampioenentitel,  op rij,  bij elite dames. Laura Verdonschot en Ellen Van Loy werden verdienstelijk tweede en derde.

Laura Verdonschot gaf naderhand toe dat Sanne "gewoon sterker was vandaag". Echt teleurgesteld was de Limburgse niet, alhoewel je altijd hoopt op het beste. "'t Zal nog een jaar wachter zijn.", zei Laura met de glimlach. Haar mama wist te vertellen dat ze wat ziekjes is geweest de voorbije week en antibiotica moest nemen. Maar zelf zocht ze daar geen excuus achter.

BKA_2589 podium elite dames.jpg (375 KB)

Suzanne Verhoeven is de nieuwe Belgische kampioene in de categorie dames elite clubploegen. Op het podium werd zij geflankeerd door Jana Dobbelaere (2de) en Joyce Vanderbeken (3de), voor wie er zonder de pech meer in zat.

BKA_2523 podium dames clubploegen.jpg (383 KB)

Marthe Truyen won dan weer de tricolore in de categorie dames beloften. Kiona Crabbé en Jinse Peeters werden respectievelijk tweede en derde.

BKA_2489 podium dames beloften.jpg (350 KB)

En volgens de nieuwe regels van de Belgische wielerbond (lees hier) had Kiona Crabbé eigenlijk ook op het podium van elite dames clubploegen moeten staan, merkte Thomas Sneyers (communicatieverantwoordelijke van de teams Roodhooft) ons op. Zij finishte op een tiende plaats, voor Jana Dobbelaere (11de) en Joyce Vanderbeken (12de). En Crabbé heeft geen profcontract en rijdt voor Crelan-Iko, dat geen UCI team is ....

Fotocredits TFoto

Volledige uitslag BK Cyclocross 2020  dames klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!