Van der Poel mag ook GP Paul Herygers afvinken

Van der Poel mag ook GP Paul Herygers afvinken

Een pak volk zag Mathieu van der Poel in Bredene soleren naar de zege in de GP Paul Herygers, een wedstrijd die hij tot nader order nog niet op zijn palmares had staan. (fotocredit BvL)

Er was best veel volk afgezakt naar de Ethias Cross Bredene. Er scheen dan ook een stralend zonnetje in de namiddag en het was net iets te fris om aan het strand te gaan liggen. Misschien hadden enkele bekende namen op de deelnemerslijst er ook iets mee te maken. Zo had ene Mathieu van der Poel in extremis de GP Paul Herygers aan zijn programma toegevoegd. Die wedstrijd stond immers nog niet op zijn palmares en dat ziet de wereldkampioen veldrijden het liefst zo compleet mogelijk.

Van der Poel nam een goede start op het domein De Grasduinen maar zag Diether Sweeck het voortouw nemen en volgde de tweelingbroer van Laurens. Toen hij zelf de kop nam, ging het wat te snel voor Diether. Vervolgens kreeg Van der Poel Tim Merlier mee vooraan. De Belgische wegkampioen doet het dan wel al heel het veldritseizoen goed maar verder dan ongeveer halfcross lukte het hem niet om het toptalent te volgen. Merlier wist wel de tweede plaats veilig te stellen terwijl hij Mathieu van der Poel zag wegrijden en soleren naar zijn eerste profzege in Bredene. Gianni Vermeersch maakte het podium voor Creafin-Fristads nog net iets mooier door het te vervolledigen als derde.

Bredene 2019 podium heren.jpg (539 KB)

Het parcours lag er zwaarder bij dan Van der Poel had verwacht. Hij dacht dat het droog zou liggen. "Er waren een paar zware stroken met diepe sporen. Daarin kwam ik zelfs een keer ten val, gelukkig zonder veel erg.", aldus Mathieu, die het alweer leuk vond.

Fotocredit Veldritkrant / bron reactie: Ethias Cross Bredene

Volledige uitslag klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!