Van der Poel voegt dagje Belgische kust toe aan programma

Van der Poel voegt dagje Belgische kust toe aan programma

Mathieu van der Poel wil wellicht alle crossen op zijn palmares, dus ook die van Bredene. Hoewel de wedstrijd niet op zijn programma stond, heeft de wereldkampioen dit weekend beslist er op maandag 30 december 2019 voor te gaan.

Mathieu van der Poel zegde in extremis nog toe voor de GP Paul Herygers. "Klopt. Het is een drukke periode met heel veel wedstrijden, waardoor er weinig ruimte is voor training. Dus kon ik er ook deze Ethias Cross nog bijnemen", vertelt van der Poel. "Dat de weersomstandigheden deze week al zijn meegevallen, heeft ook wel een rol gespeeld in mijn beslissing. De wedstrijd lag er niet té zwaar bij. En ook maandag wordt mooi weer voorspeld, dus ik kijk wel uit naar een dagje aan de Belgische kust."

Het seizoen van Mathieu eindigt op het WK in het Zwitserse Dübendorf. "Ik ben later aan mijn winter begonnen en ik stop iets vroeger. Dus ik mis heel wat crossen. Iedereen weet ondertussen hoe ik van deze sport hou, dus ben ik blij dat ik er nog eentje extra kan meepikken. Wat ook meespeelt: Bredene is nog een blinde vlek op mijn erelijst. Natuurlijk heb ik de ambitie om de GP Paul Herygers aan mijn palmares toe te voegen. Aan motivatie geen gebrek."

De belangrijkste concurrenten van Van der Poel worden ongetwijfeld het Britse toptalent Tom Pidcock en - man in vorm - Tim Merlier. En er is Gianni Vermeersch, die in eigen gouw maar al te graag zijn vijfde plaats van Heusden-Zolder zou bevestigd zien.

Bij de dames kan het wel eens een duel worden tussen wereldkampioene Sanne Cant en de Britse Evie Richards voor de zege. Ook de Hongaarse kampioene Kata Blanka Vas, Anna Kay, ... tekenen present en zijn mogelijke podiumkandidates.

Fotocredit TFoto - Tekstbron: Ethias Cross

Info Ethias Cross Bredene klik

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!