Heel knappe solo van Alvarado beloond met dubbelslag

Heel knappe solo van Alvarado beloond met dubbelslag

Ceylin del Carmen Alvarado heeft met overmacht de Azencross 2019 in Loenhout gewonnen. Ze pakte er bovendien de leidersplaats in het klassement mee. Sanne Cant werd tweede en Annemarie Worst derde (fotocredit TFoto)

Loes Sels was de dupe na een hapering bij de start van de dames in Loenhout. Zij moest de wedstrijd staken omwille van brokken aan de fiets. Bij het induiken van het veld was het opnieuw hommeles. Tal van dames kwamen ten val wanneer iemand zich mispakte bij het oprijden van de brug. Lucinda Brand ging ook tegen dek en moest met te veel pijn aan enkel en scheenbeen uit wedstrijd.

Intussen waren Alvarado, Compton en Worst al een stuk verder op het parcours. Sanne Cant volgde als vierde op enige afstand. De Europese beloftenkampioene trok er vervolgens alleen op uit en bouwde haar voorsprong uit. Worst reed aanvankelijk alleen in tweede positie en daarachter vormden Cant en Compton elkaars gezelschap. Zij zouden de 777-renster bijbenen nadat ze overkop ging en even moest bekomen.

Finaal stond geen maat op Alvarado die soleerde naar de zege. Cant won de strijd voor plek twee en finishte op 1 min 45 sec van de winnares. Annemarie Worst werd enkele seconden later derde.

Ceylin del Carmen Alvarado topt nu ook de Sack Zelfbouw Ladies Trophy en was al leidsters in de Superprestige én Wereldbeker.

Volledige uitslag Loenhout klik hier 


reactie van de winnares
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!