Van der Poel was het snelst op circuit van Zolder

Van der Poel was het snelst op circuit van Zolder

Mathieu van der Poel heeft de Wereldbeker Heusden-Zolder 2019 gewonnen, zijn 13de zege op 14 wedstrijden dit veldritseizoen. Laurens Sweeck spurtte naar plek twee, voor Quinten Hermans.

De start liep al meteen mis voor Toon Aerts in Heusden-Zolder. De Belgische kampioen kwam half ten val toen Zdenek Stybar zich verslikte na een bocht voor zijn neus. Alsof Aerts al niet genoeg problemen had met zijn ribblessures, mocht hij bijgevolg ook nog eens van achteraan beginnen aan een inhaalrace .

Er kwam vooraan de wedstrijd niet meteen afscheiding op het snelle parcours van Zolder en er vormde zich dan ook een zeer ruime kopgroep. De start van ronde vier werd ontsierd door een val van Lars van der Haar. Daan Soete kon hem niet ontwijken en kwam blijkbaar behoorlijk hard neer op het asfalt. De Pauwels Sauzen Bingoalrenner bleef liggen en moest de wedstrijd verlaten.

Kort na het voorval repte Mathieu van der Poel zich naar voor om meteen de forcing te voeren en weg te rijden van de rest. De wereldkampioen veldrijden kreeg eerst zeven man in de achtervolging. Dat groepje werd in de volgende rondes uitgedund tot vier. Laurens Sweeck was daar nog eentje van en deed heel wat kopwerk. Ook van de partij: Quinten Hermans, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch. Van der Poel bouwde zijn voorsprong iets uit en consolideerde die, om vervolgens naar zijn 13de zege van het seizoen te soleren. Laurens Sweeck werd verdienstelijk tweede en Quinten Hermans mocht als derde mee op het podium.

"Zolder is één van de lastigste om alleen voorop te rijden", legde Van der Poel uit na afloop. "Je gaat kapot op de rechte stukken". 

ZOL_1054 podium heren.JPG (689 KB)

Toon Aerts wist, gezien de omstandigheden, de schade te beperken en finishte op een veertiende plaats, net na Eli Iserbyt, die blijkbaar ook in Limburg niet zijn beste dag kende. De Belgische kampioen blijft leider in de Wereldbeker en ziet nu Michael Vanthourenhout op plaats twee komen, weliswaar op 45 punten.

In Loenhout zal Aerts naar verluid niet starten om risico's te vermijden. Op de Azencross is het namelijk elk jaar bijzonder druk.

ZOL_1057 Toon leider.JPG (521 KB)


Fotocredits TFoto

Volledige uitslag en WB stand van/na Heusden-Zolder klik




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!