Sterke Lucinda Brand wint in Heusden-Zolder

Sterke Lucinda Brand wint in Heusden-Zolder

Lucinda Brand pakt de zege in een door Nederlandse dames gedomineerde Wereldbeker in Heusden-Zolder. Alvarado strandde als tweede in het wiel van haar landgenote en Annemarie Worst won het spurtje voor plek drie

De Nederlandse dames namen meteen het voortouw in de Wereldbekermanche van Heusden-Zolder. Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Marianne Vos, Inge van der Heijden en Annemarie Worst vormden samen het kopgroepje. In de derde van zes rondes naderde juniordame Shirin van Anrooij op het vijftal, met in haar zog Eva Lechner en Sanne Cant.

Bij het ingaan van de vierde ronde zakte het tempo wat vooraan en de drie achtervolgsters sloten aan. Maar toen Vos de forcing voerde, volgden enkel Brand en Alvarado. De drie koploopsters hielden het tempo hoog en het duurde even maar ook Worst pikte aan.

Richting de slotronde hielden de vier eventjes de benen stil waardoor ook Inge van der Heijden dichter kwam. Maar zij zou niet meer meedoen voor de prijzen. Want Brand verhoogde nog maar eens het tempo.  Vos passeerde in volle finale haar landgenote maar de Telenet Baloise leeuwin ging er meteen zonder vrees in een afdaling terug voorbij. De Nederlandse kampioene reed de laatste rechte lijn op met enkel nog Alvarado in het wiel en kon met een krachtige spurt dat ook zo houden. Na de zege in de Wereldbeker Namen wint zij dus enkele dagen later ook Heusden-Zolder. Annemarie Worst won finaal het spurtje voor de derde podiumstek.

ZOL_0827 podium dames .jpg (443 KB)

Ceylin del Carmen Alvarado leidt na het beloftenklassement nu ook dat bij elite dames in de Wereldbeker.

Fotocredits TFoto

Volledige uitslag en WB stand na Heusden-Zolder klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!