Mathieu van der Poel wint spektakelcross Namen

Mathieu van der Poel wint spektakelcross Namen

Mathieu van der Poel heeft de Wereldbeker Namen gewonnen in een tweestrijd met Toon Aerts. De twee toppers waren overduidelijk de beste op het spectaculair parcours aan de Citadel. Corné van Kessel vervolledigde het podium als derde

Mathieu van der Poel kreeg in de Wereldbeker Namen absoluut geen vrijgeleide. Integendeel, de wereldkampioen veldrijden kreeg op het spectaculair parcours op de Citadel te maken met een ijzersterke Toon Aerts, die zelfs de bovenhand nam toen Van der Poel tot tweemaal toe lek reed en van een inspanning te veel leek te moeten recupereren. Maar hij bleef zijn tempo rijden en toen de Belgische kampioen op de glibberige omloop enkele foutjes maakte, kwamen de twee terug samen. Op het scherpst van de snee werd de laatste ronde aangevat en op een technisch moeilijke afdaling kwam Aerts kwalijk ten val waardoor Van der Poel finaal kon soleren naar de zege. Toon wist de tweede plaats veilig te stellen. Tom Pidcock, die ook een heel sterke wedstrijd reed, ging ook tegen dek op de bewuste passage en zag nog Corné van Kessel passeren richting de derde stek.

Een pak renners waren verkleumd van de kou, al of niet door in contact met de natte grond te komen. Zo moest een onderkoelde Eli Iserbyt de wedstrijd vroegtijdig verlaten, waardoor hij zijn leidersplaats in de Wereldbeker verliest. Toon Aerts is de nieuwe leider.

Mathieu van der Poel, die zich nog de kou herinnerde van toen hij als nieuweling reed in Namen, stond ook nu te bibberen na de wedstrijd. "Het was ontzettend kou.", zei hij. "Het was heel moeilijk om foutloos te blijven vandaag, maar dat lukte wel. Ik blijf in koers door de foutenlast van Toon.", legde de wereldkampioen eerlijk uit. Hij won voor de vierde keer bij de profs in Namen.

Fotocredit TFoto

Volledige uitslag en stand in Wereldbeker van/na Namen klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!