EKZ Cross Tour: 'Geen Wereldbeker in Bern in 2020'

EKZ Cross Tour: 'Geen Wereldbeker in Bern in 2020'

De organisatie van de EKZ Cross Tour laat weten dat het in 2020 geen kandidaat is voor een Wereldbeker in Bern. De hervormingen liggen aan de basis van die beslissing en vooral de extra kost die deze meebrengen

"De tweede editie van de Wereldbeker in het Zwitserse Bern was een succes", laat de organisatie weten. Desondanks, na gesprekken met de belangrijkste partners, heeft de organisatie beslist om geen kandidaat te zijn voor 2020. De reden leggen ze bij de doorgevoerde hervormingen van de 'World Cup series' van UCI en organisator Flanders Classics

De verhoogde kost om te mogen organiseren en het verplichte prijzengeld dat zal stijgen de volgende drie jaar zien ze niet zitten in Zwitserland. "Het al krappe budget laat zo'n sprong niet toe.", klinkt het.

Christian Rocha, organisator van WB Bern haalt uit naar het opzet: "De hervorming is gebaseerd op Belgische operationele condities. Het gaat enkel om de business (lees: geld), niet om de sport."

Hij kaart ook twee grote problemen aan. Ten eerste, de late bekendmaking op 6 november. "Dat betekent dat potentiële organisatoren maar een maand de tijd kregen om een dossier samen te stellen en in te dienen." Ten tweede zegt Rocha dat UCI haar belofte niet heeft gehouden om 'meerdere-jaren-contracten' af te sluiten met de organisaties. "De nieuwe rechthouders, Flanders Classics, zullen dat niet doen omdat ze zich niet willen binden aan langetermijn contracten."

Ook het punt dat pas op het einde van januari 2020 wordt bekendgemaakt wie daadwerkelijk een Wereldbeker mag organiseren, is voor de Zwitser een struikelblok.  'Te laat voor Bern.", luidt het. "Het openluchtzwembad is toe aan renovatie." Als het werk wordt uitgevoerd, kan dat pas vanaf volgende herfst en is er kans dat er een nieuwe locatie moet gezocht worden.

"De manier waarop de hervorming is ingeleid, de manier van communiceren met de organisatoren is een bestuursorgaan op wereldniveau onwaardig. Het is onaanvaardbaar.", aldus Christian Rocha, die als eerste ook al de kat de bel aanbond (lees hier)



Fotocredit TFoto-Wouter Toelen / bron: organisatie EKZ Cross Tour




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!