Worst zet Druivencross 2019 op haar palmares

Worst zet Druivencross 2019 op haar palmares

Annemarie Worst heeft met overschot de Druivencross in Overijse gewonnen. Lucinda Brand werd tweede en Alice Maria Arzuffi derde, beide op iets meer dan een minuut van de winnares.

Alice Maria Arzuffi reed na de start in Overijse het snelst de Tenotsberg op en dook als eerste het veld in. Ook Sanne Cant was goed weg en volgde in haar spoor, net als de Hongaarse Blanka Vas, Lucinda Brand, Annemarie Worst, .... Vas nam initiatief en kwam op kop maar al snel pakte Worst het van haar over, terwijl Brand goed volgde. Arzuffi, Cant en Majerus reden op enkele meters achter het drietal.

Bij het ingaan van de tweede ronde kwam Annemarie Worst alleen door. Brand, Vas en Arzuffi passeerden, in die volgorde, als enkelingen. De Hongaarse reed tot bij de Nederlandse kampioene en Arzuffi leek die twee te naderen. Dit terwijl Worst haar voorsprong verder uitbouwde om finaal te soleren naar de zege. De Hongaarse kampioene kreeg het in de derde ronde moelijk op de klim en moest de rol lossen. De strijd voor de tweede plaats werd gewonnen door Lucinda Brand, op iets meer dan een minuut van de winnares. Alice Maria Arzuffi finishte knap als derde, op 1'12". De Italiaanse kampioene Lechner wist zich nog naar een vierde plek te rijden en Blanka Vas Kata werd vijfde.

"Ik vond het een heel leuk rondje eigenlijk. Het is zwaar en er zit van alles in.", zei Worst na afloop, die het een leuk weekend vond. "Twee zware crossen, maar ik vond het niet erg.", vertelde de 777-renster nog, zoals steeds met de glimlach. Ook de nummers twee en drie waren best tevreden. 

Fotocredit TFoto-Toelen

Volledige uitslag Druivencross Overijse 2019 klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!