Happy Dog Cat

Mathieu van der Poel op hoogste schavotje in Overijse

Mathieu van der Poel op hoogste schavotje in Overijse

Mathieu van der Poel soleerde naar de zege in de Druivencross Overijse. De strijdvaardige Tom Pidcock en Quinten Hermans werden respectievelijk tweede en derde

Mathieu van der Poel mocht ook op dag twee van een zwaar crossweekend op het podium, deze keer op zijn vertrouwde hoogste schavotje. Quinten Hermans dook als eerste het veld in van zanger Daan in de Druivencross, gevolgd door Toon Aerts, Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt, ... en heel het pak. Van der Poel reed vlotter door de modder en kwam op kop. Een goed gestarte Pidcock had er best zin in en pakte deze over van de wereldkampioen. Bij het ingaan van de tweede ronde kregen we niet alleen een hond vooraan de wedstrijd maar ook vier man - Iserbyt, Hermans, Van der Poel en Pidcock. De Corendon-Circuskopman reed een sterke afdaling en in eerste instantie volgde enkel Quinten Hermans. Maar bij het ingaan van de derde ronde kregen we opnieuw dezelfde vier samen, met op geringe afstand Toon Aerts. Het signaal voor de wereldkampioen om op de modderstrook zijn technisch kunnen nog eens te tonen en meters te nemen, net op het moment dat de Belgische kampioen aansluiting maakte. Het zou finaal nog maar eens een solo worden van Mathieu van der Poel tot op de meet. Achter hem was de strijd iets spannender voor de overige podiumplaatsen. Daarin wist de Brit zich te onderscheiden en de tweede plaats te consolideren. Toon Aerts probeerde nog om met Hermans dichter te komen maar er zat niet meer dan een derde plaats in voor laatstgenoemde.

Van der Poel vertelde na de wedstrijd dat hij zich in ieder geval beter voelde dan in Ronse. "Gisteren was ook een iets ander parcours.", zei de wereldkampioen. "Nog meer stoempen, meer lopen, dat was nog moeilijker om in het ritme te komen. Gisteren had ik ook een beetje meer last van de rug dan vandaag. Ja, 't is nu éénmaal zo en ik ben blij om vandaag terug op het hoogste te staan.", klonk het.

Fotocredit TFoto-Toelen

Volledige uitslag Druivencross Overijse 2019 klik
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031