Annemarie Worst op hoogste schavotje in Zonhoven

Annemarie Worst op hoogste schavotje in Zonhoven

Annemarie Worst spurtte in de strijd voor de zege in Zonhoven sneller dan Ceylin del Carmen Alvarado. Yara Kastelijn vervolledigde het podium als derde.

Inge van der Heijden pakte een kopstart bij de dames in Zonhoven en dook als eerste het veld in. Ook Sanne Cant nam een goede start, net als Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Anna Kay, ...

Alvarado reed als eerste de kuil in, gevolgd door Cant. De wereldkampioene, die de wedstrijd al vijf keer won, zette zich op kop en bij een eerste passage aan de meet hadden we 4 rensters vooraan - Cant, Alvarado, Worst en ook Van der Heijden sloot aan. Maar kort erna versnelden Ceylin en Annemarie en zetten de belofte- en elite dames wereldkampioenes op meters. Van der Heijden zou nog een paar keer aansluiten maar er dan terug af moeten.

Terwijl Cant terugzakte, rukte Alice Maria Arzuffi op naar voor. Ook Yara Kastelijn deed dat maar zou dan na een val in de kuil, waar ze al niet happig op was, opnieuw moeten achtervolgen. In de vierde van zes rondes kregen we opnieuw 4 rensters vooraan - met Worst, Alvarado, Van der Heijden en ook Arzuffi- Kastelijn was intussen richting het einde van die ronde heel sterk teruggekomen tot op een vijftal seconden van de kop.

Bij elke passage in de kuil toonde Alvarado zich de betere, met veel durf, gevolgd door Worst. Beide dames pakten op die manier ook telkens wat voorsprong en dat was in ronde vijf niet anders. Bij het ingaan van de slotronde kwamen ze samen door, met op een zestal seconden teamgenotes Arzuffi en Kastelijn, die zonder brokken de kuil passeerde. Door een beetje oponthoud van gedubbelde rensters kwam zij nog dicht maar het werd een sprint met twee, waarin Annemarie Worst zich de betere toonde van Ceylin del Carmen Alvarado. Europees kampioen Kastelijn mocht als derde mee het podium op.

"Ik ben zeer blij met deze overwinning.", reageerde Annemarie Worst na afloop, over haar zege in de superprestigewedstrijd. "Ik kom steeds dichter in de buurt", doelend op het klassement, dat Alvarado topt.

Zonhoven Alvarado leidster.jpg (428 KB)

"Zwaar", was het eerste wat Ceylin del Carmen Alvarado zei met een smile. "Wij waren duidelijk de sterkste en hebben altijd doorgereden."

Fotocredits TFoto-Wouter Toelen

Volledige uitslag en klassement SP van/na Zonhoven klik

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!