Quinten Hermans domineert in Essen

Quinten Hermans domineert in Essen

Quinten Hermans toonde zich de sterkste van het rennerspak in de CX Essen. Laurens Sweeck finishte als tweede en de Brit Pidcock was een mooie derde.

in het begin van de wedstrijd bij elite heren trok alles zich een beetje op een lint. Tom Meeusen toonde zich voor zijn thuispubliek en pakte even de kop maar uiteindelijk werd het in Essen een kolfje naar de hand van Quinten Hermans. In de derde ronde versnelde de Telenet Baloise Lion en soleerde finaal naar zijn tweede zege van het seizoen. "Het was niet de bedoeling om alleen weg te rijden.", verbaasde Hermans zichzelf. Laurens Sweeck kon het best weerwerk bieden maar geraakte niet echt dichter. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner, vorig jaar winnaar, consolideerde wel de tweede plaats.  De derde stek was weggelegd voor Tom Pidcock, die nog maar eens een inhaalrace uit zijn mouw schudde. 

Kansen grijpen

“In wedstrijden zonder Mathieu moet je je kans grijpen. Ik heb dit seizoen al negen podiumplaatsen, maar het is nog altijd leuker om te winnen dan om tweede te eindigen.”, vertelde Quinten na de wedstrijd

Hermans herbronde zich de voorbije dagen, door ondere andere vorig weekend niet te crossen: “Het was belangrijk om nog eens een goede trainingsperiode te hebben waarin ik ook kon rusten. De eerste drie dagen na Koksijde heb ik zelfs niets gedaan. Het is altijd afwachten hoe je lichaam reageert en daar had ik wel wat schrik voor. Na Ruddervoorde laste ik ook een stage in en toen reageerde mijn lichaam niet goed. Nu wel. Of ik moet zondag nog beter zijn, maar dat verwacht ik niet.”

Fotocredit Veldritkrant / bron reactie: Ethias Cross

Volledige uitslag klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!