Happy Dog Cat

Teams Roodhooft top in Mol

Teams Roodhooft top in Mol

Mathieu van der Poel heeft zoals verwacht de Zilvermeercross gewonnen. Speciaal werd het met teamgenoten Tom Meeusen en broer David mee op het podium.

In de voormiddag palmden drie renners van het jeugdteam van de broers Roodhooft al het hoogste schavotje in. Mike Uytterhoeven won bij de eerstejaars nieuwelingen en Aaron Dockx pakte zijn zoveelste zege op rij bij de tweedejaars. Lennert Belmans mocht de armen in de lucht steken bij de juniores. Bij de heren werd het podium dan weer volledig ingenomen door het hoofdteam van de broers.

Als Mathieu van der Poel op een deelnemerslijst verschijnt, weet je meteen wie er torenhoog favoriet is om de wedstrijd te winnen. Dat was vandaag niet anders in de Zilvermeercross in Mol. De wereldkampioen had echter nog een extraatje in gedachte, met name broer David meekrijgen richting de meet. Samen tot aan de finish rijden lukte net niet maar uiteindelijk kwam er toch een leuk resultaat. Mathieu van der Poel won, Tom Meeusen werd tweede en David van der Poel vervolledigde het podium voor Corendon-Circus als derde. Thijs Aerts, die naar het slot zich vooraan manifesteerde en even de wereldkampioen probeerde te volgen, strandde net naast het podium, als vierde.

Volledige uitslag klik

Mathieu van der Poel bevestigde naderhand dat hij zich had geamuseerd. "Supermooie cross.", benadrukte hij. "Ik probeerde David mee te nemen. Dat had mooi geweest maar dat plannetje ging dus niet door. Ik had hem laten winnen maar dat ging hij niet willen, denk ik.", zei Mathieu met een blik richting zijn broer. Richting de slotfase ging de wereldkampioen nog over kop en kwamen de achtervolgers dichter. Maar dat werd finaal vlotjes rechtgezet met een splijtende versnelling langs het water, met alsnog een knap resultaat voor het team. "Met 3 op het podium. heel leuk, het best mogelijke resultaat", klonk het nog.

Tom Meeusen was een blije tweede: "Het was echt nodig om nog eens op het podium te staan, samen met die broeders, heel leuk”, zei hij. Meeusen vond het zand er heel mooi bijliggen “De crosstechniek kwam naar boven in het zand”, vertelde Tom met een brede smile.

David van der Poel had het blijkbaar iets minder goed gesteld: “Ik heb afgezien, ik was niet goed.  Ik reed slecht door het zand, wat ik normaal heel goed kan en leuk vind, … ik voelde me niet heel hersteld van gisteren.", legde David uit. "Ik ben ook wat over mijn toeren gegaan om Mathieu te volgen”

 

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!