Happy Dog Cat

Laura Verdonschot zegeviert aan het Zilvermeer

Laura Verdonschot zegeviert aan het Zilvermeer

Laura Verdonschot heeft de Zilvermeercross in Mol naar haar hand weten te zetten. De jonge Shirin van Anrooij werd knap tweede en Inge van der Heijden derde.

Inge van der Heijden pakte de kopstart aan het Zilvermeer in Mol en dook ook als eerste het veld in. In haar spoor volgden Shirin van Anrooij, Loes Sels, ... Favoriete Laura Verdonschot kende een iets mindere start. Van Anrooij ging vlot door het zand, gevolgd door Van der Heijden en Manon Bakker, die via de materiaalpost passeerde, sloot als derde bij hen aan. Intussen was Verdonschot aan het oprukken, in vierde stelling. Nog iets verder reden Loes Sels en Lindy van Anrooij, zus van. Na een sterke zandpassage wist Laura vooraan aan te sluiten en kregen we dus een kopgroep van vier. In een volgende ronde nam de Pauwels Sauzen-Bingoalrenster de leiding en zette ze druk op de ketel. De beloftenwereldkampioene liet echter niet begaan en pikte aan en ook Van Anrooij reed terug naar voor. Even kwamen de vier renster terug samen maar met nog 2 ronden te gaan, versnelde Verdonschot opnieuw, maakte een kloofje, ... om finaal te soleren naar de overwinning. Shirin van Anrooij en Inge van der Heijden werden respectievelijk tweede en derde. Deze laatste wist achteraf te vertellen dat ze een halve ronde op een lekke band had moeten rijden. "Ik merkte het pas voorbij de post in het zand.", legde ze uit. "Ik heb misschien ook mijn energie weggegooid in het begin door te veel te proberen wegrijden."

"Ik kende niet de beste start.", vertelde Verdonschot. "Ik maakte ook veel foutjes in het zand. Half cross kwam ik er pas goed door. Ik ben blij dat ik hier kan winnen", aldus Laura, die zichzelf tijdens de wedstrijd had opgepept met het gegeven dat ze als de beste door het zand kan klieven. 

Jeugd

De jeugdwedstrijden werden allen gewonnen door het jeugdteam van de broers Roodhooft. Mike Uytterhoeven won bij de eerstejaars nieuwelingen, Aaron Dockx bij de tweedejaars en Lennert Belmans bij de juniores.

Organisator

In de marge van de wedstrijd vertelde Koen Monu, organisator van Boom, Mol en Heusden-Zolder, dat hij met zijn drie crossen best in de nieuwe Wereldbeker wil. Alsook is de wens er om met Boom of Mol een BK te organiseren

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen

Volledige uitslag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!