Nys en Vandeputte solo op Groeningebrug

Nys en Vandeputte solo op Groeningebrug

De winnaars van Koksijde deden minder dan één week later hun kunstje gewoon over tijdens de splinternieuwe Urban Cross in Kortrijk. De zege bij de junioren was opnieuw voor Thibau Nys, terwijl Niels Vandeputte de sterkste belofte bleek.

Bij de juniores trok Thibau Nys al zeer vroeg het laken naar zich toe op de oevers van de Leie. De Europese kampioen kreeg eerst nog weerwerk van Emiel Verstrynge en Victor Van De Putte. Zij moesten één voor één overboord.

Een ontketende Nys diepte elke ronde zijn voorsprong verder uit. Hij kwam uiteindelijk over de finish met meer dan één minuut voorsprong op Verstrynge. Met Van De Putte op drie stonden er twee mannen van het AA Drink Jongeren Team op het podium.

KOR_4265.JPG (668 KB)

Renzo Geurs werkte zich in de finale nog los uit een achtervolgende groep van zes. Lukas Vanderlinden en de Nederlander Danny van Lierop vervolledigden de top zes.

Drie op drie voor Niels Vandeputte

Ook bij de beloften kregen we een solozege al bleef daar de wedstrijd lang gesloten. Onder anderen Niels Vandeputte, Timo Kielich, Yentl Bekaert en Jarno Bellens maakten het mooie weer in de beginfase van de wedstrijd.

Vandeputte legde het tempo zeer hoog. In verschillende fases brak het peloton in stukken. De man van Corendon-Circus kon fietsen waar de rest moest lopen, waardoor hij definitief een kloofje sloeg.

De achtervolgers bleven nog jagen, maar moesten toch hun meerdere erkennen in Vandeputte. Yentl Bekaert legde beslag op de tweede plaats en de leiding in het klassement. Belgisch kampioen Timo Kielich mocht als nummer drie het podium op.

KOR_4417.JPG (671 KB)

Uit de achtergrond legde Jarno Liessens, lang geprikkeld door rugproblemen beslag op plek vier, gevolgd door eerstejaars Pim Ronhaar en Andreas Goeman.

Een drie op drie voor Vandeputte, na de Flandriencross, de WB Koksijde wint hij ook de eerste editie van de Urban Cross Kortrijk bij de beloften.

Fotocredits TFoto en tekst Toelen.
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!