Nederland topt bij elite heren en dames

Nederland topt bij elite heren en dames

België nam dan wel de meeste podiumplaatsen in bij de juniores en beloften heren in Koksijde maar Nederland domineerde de wedstrijd bij de dames en pakte bij elite heren de zege met Mathieu van der Poel

Nederland boven bij de dames in Koksijde. De wereldbekerwedstrijd aan de Belgische kust leek wel een mini-Nederlands kampioenschap. De kop van de wedstrijd werd al vrij vroeg ingenomen door vijf Nederlandse dames. Lucinda Brand (Nederlands kampioene), ook present, probeerde na een tweetal rondes weg te rijden van haar landgenotes -Alvarado (Europees beloftenkampioene), Kastelijn (Europees kampioene), Van der Heijden (Wereldkampioene beloften) en Annemarie Worst- maar de Europese kampioenes lieten niet begaan en pikten aan. In de slotronde reed Ceylin del Carmen Alvarado weg van haar metgezelles. En na een slipper van Brand wist ze definitief te soleren naar haar eerste Wereldbekerzege bij de profs. De Nederlandse kampioene werd tweede en Kastelijn derde. Ook op vier en vijf Nederlandse dames, met respectievelijk Inge van der Heijden en Annemarie Worst. Laura Verdonschot was eerste Belgische op een zesde stek, Sanne Cant werd 7de.

KOK_3889 podium dames.jpg (439 KB)

Mathieu van der Poel een klasse sterk in WB Koksijde

Het mag gesteld dat Mathieu van der Poel heer en meester is van het veldrijden. De wereldkampioen moest in Koksijde starten op rij drie en werd bovendien bij het opdraaien naar het veld opgehouden door een valpartij, waardoor hij helemaal achteraan verzeilde. Wie zich de vraag stelde of en wanneer Van der Poel vooraan zou geraken, kreeg daar al in die eerste ronde een antwoord op. Op één ronde tijd stoomde hij op het circuit van Koksijde naar voor. Een deel van het publiek zal er mogelijks een valling aan overgehouden hebben van zijn passage. Terwijl velen dachten dat hij, éénmaal vooraan, zichzelf wat rust zou gunnen, deed hij dat niet. Het multitalent snelde tot bij koploper Laurens Sweeck, ging er op en er over, om vervolgens te soleren naar zijn 7de zege op evenveel wedstrijden dit veldritseizoen.

"Ik heb een uur lang genoten van de wedstrijd en hoop het publiek ook. Koksijde is één van mijn favoriete crossen. Dit was eigenlijk puur plezier voor mij.", klonk het na afloop.

Laurens Sweeck reed een sterke wedstrijd maar moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Toon Aerts werd verdienstelijk derde en nadert wat in het klassement op leider Iserbyt. De West-Vlaming kende een mindere dag en finishte als 13de maar behoudt de leiderstrui. Tim Merlier, betrokken bij de valpartij kort na de start, reed na een inhaalrace van helemaal achteraan het deelnemersveld naar een 9de plaats.

KOK_4100 podium heren.jpg (451 KB)

Fotocredits TFoto-Wouter Toelen / bron reactie: Play Sports 

Alle uitslagen en WB stand van/na Koksijde klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!