IKO Crelan en Callant-Doltcini verdelen de koek bij jeugd

IKO Crelan en Callant-Doltcini verdelen de koek bij jeugd

IKO Crelan en Callant-Doltcini verdeelden de koek bij de jeugd tijdens de Ambiancecross in Wachtebeke. Mike Uytterhoeven, Aaron Dockx en Arne Baers gingen aan de haal met de overwinning.

“Na een week rust, wilde ik nog eens alles uit de kast halen”, liet Belgisch kampioen Aaron Dockx optekenen. En zo geschiedde. De man van IKO Crelan trok er al in de eerste ronde vandoor en zijn concurrenten zagen hem pas op het podium terug.

Voor de overige podiumplaatsen was er meer strijd. Uiteindelijk haalde Niels Ceulemans het van Victor Hannes. Kenay De Moyer en Jarne Ceulemans mengden zich ook in de debatten voor plekken twee en drie, maar vielen net naast het podium.

Eerder op de dag bij de eerstejaars nieuwelingen ging de zege ook naar de jeugdploeg van Christoph Roodhooft. Mike Uytterhoeven trok na half koers het laken naar zich toe. Thomas Vuerinckx kon in finale zijn AA Drink Jongerenteamploegmaat Seppe Van Den Boer afhouden voor de tweede stek. Xenna De Bruyckere was de beste bij de meisjes, voor Chloë Van Den Eede en Febe De Smedt

WAC_2399 Meisjes nieuw.jpg (435 KB)Fotocredit TFoto-Wouter Toelen

Arne Baers pleziert organisator én teammanager

Arne Baers was de enige Belgische junior aan de start die zondag ook zal deelnemen tijdens de wereldbeker in Koksijde. De sterke tweedejaars moest in de beginfase nog het gezelschap dulden van William Junior Lecerf en de Fransman Timothé Gabriel, maar liet het duo nog voor half koers achter.

Baers, in de kleuren van Callant-Dolctini, boekte zo zijn vierde zege van het seizoen. De Fransman Gabriel kwam na een mindere fase in de laatste ronde terug aansluiten bij Lecerf en toonde zich uiteindelijk de sterkste in de strijd om plek twee.

IMG_3730 podium juniores.JPG (486 KB)Fotocredit Veldritkrant

Volledige uitslag klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!