Victor Van De Putte op het hoogste schavotje in Hamme

Victor Van De Putte op het hoogste schavotje in Hamme

Victor Van De Putte heeft de Flandriencross bij de juniores gewonnen. In de spurt was hij sneller dan Arne Baers. Jelle Harteel finshte als derde.

Al heel vroeg in de wedstrijd bij de juniores in Hamme kregen we het duo Nys-Van De Putte vooraan. Maar de twee kregen absoluut geen vrijgeleide en naar het einde toe wist de winnaar van de cross in Beringen, de Koppenbergcross en de Jaarmarktcross Niel, Arne Baers, aan te sluiten vooraan.

Thibau Nys, die wellicht zijn eerste wedstrijd in de Europese kampioenentrui met glans wou afwerken, reed lek in de laatste ronde en zag zijn kansen op de zege tenietgedaan. Het werd dus een sprint met twee voor winst, waarin Victor Van De Putte zich de snelste toonde. Baers was een mooie tweede en Jelle Harteel, die nog dicht naderde, vervolledigde het podium.

IMG_3607 poidum juniores Hamme 2019 Flandriencross.jpg (487 KB)

"Eindelijk, na al die pech.", zei Victor na afloop. "Die vreugdekreet, dat was één grote brok frustratie die er even uit moest." Waarna hij opsomt waarom: "Lekke banden, materiaalpech, valpartijen, ziekte, ... alles heb ik de eerste maanden van dit seizoen al meegemaakt. Vorige week kon ik nog winnen in Rijkevorsel, maar dit is voor de eerste grote vis. Hopelijk volgen er de komende weken nog een paar." Van De Putte zag zijn teamgenoot Thibau Nys in het slot vooraan wegvallen door een lekke band. "Jammer, want met twee hadden we in de slotfase nog het ploegenspel kunnen spelen. Nu was het nog best spannend. In de sprint voelde ik me helemaal niet zegezeker, maar ik kon als tweede de laatste rechte lijn inzetten en dat was op deze omloop de beste positie.", aldus de winnaar van de Flandriencross 2019 bij de juniores.

Fotocredits Veldritkrant / bron reacties: DVV Trofee

Volledige uitslag klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!