Happy Dog Cat
Velofollies 2022

Nys wint -ondanks lekke band- ook tweede wereldbeker

Nys wint -ondanks lekke band- ook tweede wereldbeker

Thibau Nys heeft de overwinning in de Tabor zeker niet cadeau gekregen. Na afgerekend te hebben met een hardnekkige Italiaan, dreigde een lekke band nog roet in het eten te gooien. De kersverse Europese kampioen herstelde goed. Hij won zo in Tsjechië en verstevigt zijn leidersplaats in de wereldbeker.

De Belgen waren aanvankelijk niet perfect weg tijdens de tweede manche van de wereldbeker voor junioren. De Zwitser Dario Lillo nam in de beginfase het voortouw. Toch konden al snel twee renners zich loswerken. Door als enige over de balkjes te springen maakte Nys het verschil. Enkel de Italiaan Davide De Pretto kon aanpikken bij de wereldbekerleider.

Het duo bleef in elkaars spoor tot in de voorlaatste ronde. Na de eerste passage door de materiaalpost trok Nys stevig door en sprong opnieuw over de balkjes. Daardoor brak de veer bij de Italiaan en met nog één ronde te gaan had de leider tien seconden voorsprong.

De zege leek binnen tot een lekke band roet in het eten strooide. De Pretto kon zo terug aansluiten bij Nys, maar na een fietswissel en twee snedige versnellingen van de wereldbekerleider bij de juniores brak de Italiaan opnieuw.

Nys wist zo na Bern ook in Tabor te winnen. De Pretto werd nog tweede, terwijl de Tsjech Jan Zatloukal het haalde van Dario Lillo en Ward Huybs in de strijd om plek drie. Yorben Lauryssen en Jente Michels, gevallen op zijn stuur, eindigden nog in de top tien, op respectievelijk de zevende en achtste stek.

podium juniores Tabor 2019 B Toelen.jpeg (127 KB)

Tekst en Fotocredits Toelen

Uitslagen en WB-stand juniores van/na Tabor klik hier
Zoeken

Kalender

december 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031