Velofollies 2024

Yara Kastelijn start als leidster in de Flandriencross

Yara Kastelijn start als leidster in de Flandriencross

Zondag staat de Flandriencross op het programma, de 2de manche van de DVV Trofee. Seizoensrevelatie Yara Kastelijn hoopt de goede lijn in Hamme door te trekken.

Begin dit seizoen was Yara Kastelijn in de GP Pelt nog dolgelukkig met een eerste podiumplaats, vandaag staan Gavere, de Koppenbergcross en de Europese titel op haar palmares te blinken. "Het is allemaal een beetje boven de verwachtingen”, klinkt het.

Geen voldoening op de weg

Een paar jaar geleden zag het er immers niet naar uit dat Kastelijn in het veld zo snel de hemel zou bestormen. Na jaren door modder ploeteren, moest ze bij de overstap als junior naar de beloften bij Rabobank zich meer op de weg focussen. "Drie jaar lang heb ik op de weg gereden, maar ik vond het nooit zo leuk als in het veld. Je rijdt voortdurend in dienst van andere rensters, daar haalde ik geen voldoening uit."

De switch van de weg naar het veld was een goede zet: "Toen heb ik het plezier teruggevonden. En als je in hoofd en fysiek in orde bent, dan gaat het allemaal wat beter. Conditioneel voel ik me helemaal goed, maar op technisch vlak kan ik nog veel progressie boeken. Mijn bochtentechniek kan nog beter en in de afdalingen moet ik nog wat meer lef tonen."

Nieuwe outfit

Yara Kastelijn reed zich dit velditseizoen iedere keer op zijn minst in de top 5. De 777-renster pakte 3 zeges en 4 podiumplaatsen op 10 wedstrijddeelnames. Na de superprestige Gavere won ze ook een klassieker als de Koppenbergcross en op het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle soleerde ze naar de titel.

"Ik kan het allemaal nog niet goed vatten", bekent Kastelijn. "Dat zal pas komen als ik vrijdag mijn nieuwe outfit krijg. Voor het eerst in dat truitje rijden, daar kijk ik echt naar uit. Voorlopig train ik nog in mijn normale outfit. Sinds het EK zijn het al wel heel drukke dagen geweest. Maandagmiddag stonden al mijn vriendinnen en familie me op te wachten op de luchthaven in Eindhoven, maar na een halfuurtje thuis moest ik al terug vertrekken naar Hilversum voor een optreden op televisie. Dinsdag kon ik even uitslapen, daarna stond er een bezoekje van de burgemeester op het programma."

Nog niet bezig met eindzege

Zondag start Kastelijn, die samen met haar broer met de wagen de verplaatsing naar Tabor maakt, als leidster in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy. In de tussenstand heeft ze 16 seconden voorsprong op haar ploeggenote Annemarie Worst. "De eindzege? Daar ben ik nog niet mee bezig. Één slechte dag en je kan heel veel tijd verliezen. Alles gaat nu goed, maar misschien draait het binnenkort even wat minder. Zo een terugval probeer ik mezelf wel in te calculeren, dat kan ik nu nog niet goed inschatten. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk in de top vijf te eindigen. Lukt dat, dan zal een goed eindklassement sowieso wel volgen.", luidt het bij de jongedame.

Info Flandriencross klik hier

Fotocredit Bart Hazen / bron : Golazo - press office
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!