Foutloze Jente Michels wint in Ruddervoorde

Foutloze Jente Michels wint in Ruddervoorde

Eerstejaarsjunior Jente Michels is sterk bezig dit seizoen. In Ruddervoorde bleef hij als één van de weinigen foutloos. Lennert Belmans en Thibau Nys vervolledigden het podium. Yorben Lauryssen blijft leider.

De regen maakten van de omloop een Ruddervoorde een schuif- en glijfestijn. Thibau Nys en Jente Michels maakten al in de beginfase het verschil. "Ik nam zelf het initiatief", vertelde Michels na de meet. "Zo kon ik samen met Nys een voorsprong van om en bij de tien seconden uitbouwen."

De renners stapelden de fouten op in Ruddervoorde. "Zelf bleef ik gelukkig wel recht. Toen Nys een eerste keer tegen de vlakte ging, trok ik vol door. Even later bleef hij hangen achter een plaatje, waardoor mijn kansen voor de overwinning enkel maar groter werden."

Jente Michels profiteerde optimaal van de fouten van Nys en bleef vooral zelf overeind. Door de laatste val van Nys kon Lennert Belmans hem voorbijsnellen naar de tweede stek. Het bleef spannend tot in de finale, want elke fout werd meteen afgestraft.

Michels bleef ongenaakbaar en topte zo het podium bij de junioren. "Ik heb voor de start mijn bandenspanning nog aangepast. Dat maakte duidelijk het verschil. Volgende week volgt het Europees kampioenschap, waar ik ondanks het internationale veld toch met de nodige top 10-ambitie aan de start zal staan."

Belmans finishte als tweede, terwijl Thibau Nys nog mee op het podium mocht als derde. "Afgelopen week werkte ik een zware training af. Die zat, boven de vele valpartijen, ook nog in de benen", reageerde Nys. Yorben Lauryssen blijft leider in het Superprestigeklassement voor junioren.

RUD_0618 podium juniores.jpg (402 KB)


Tekst Toelen / Fotocredits TFoto-Wouter Toelen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!