De Toyo Tires Quick Start

De Toyo Tires Quick Start

Vorig veldritseizoen won Mathieu van der Poel het eindklassement van de Toyo Tires Sprint. Doet de Corendon-Circuskopman dat dit seizoen ook met de Toyo Tires Quick Start?

Vorig veldritseizoen pakte Mathieu van der Poel in de slotmanche van de DVV Trofee niet alleen de zege. De wereldkampioen veldrijden verzekerde zich van eindwinst in het tijdsklassement, won met Corendon-Circus de DVV Team Trofee én hij wist ook nog de cheque van het Toyo Tires Sprint klassement voor zich te winnen. Van der Poel plaatste toen in Lille een weldoordachte versnelling. "Voor deze wedstrijd stond ik maar één puntje achter op Toon Aerts, dus had ik ook van dat klassement een doel gemaakt. Die cheque van 2500 euro is toch mooi meegenomen, daar kan je veel leuke dingen mee doen.", vertelde het multitalent na afloop.

Toyo Tires Quick Start

Voor de editie van de DVV Trofee 2019-2020 is er in elke manche de Toyo Tires Quick Start. De eerste drie renners die passeren aan de gelijknamige boog op het einde van de eerste ronde (dus niet bij het induiken van het veld) kunnen er bonificaties verdienen voor het eindklassement:

Eerste: 15 sec
Tweede: 10 sec
Derde: 5 sec

Op hetzelfde moment kunnen elite dames en heren en beloften in elke manche punten verdienen voor het eindklassement van de Toyo Tires Quick Start ranking

Eerste: 3 punten
Tweede: 2 punten
Derde: 1 punt

Voorwaarde hier is wel de wedstrijd uitrijden. Bij gelijke puntenstand op het einde zal de uitslag van de laatst gereden DVV Trofee-wedstrijd bepalend zijn.

De renner met het meest aantal punten na de slotmanche is eindwinnaar. Deze ontvangt op de prijsuitreiking dan een cheque twv 2500 euro (elites dames en heren) en twv 500 euro (beloften)

Mathieu van der Poel rijdt wel de DVV Verzekeringen Trofee 2019-2020 maar is er op 1 november, tijdens de openingsmanche op de Koppenberg, niet bij. Het mankeren van een wedstrijd heeft hem vorig seizoen echter ook niet belet om eindwinnaar te worden ...

Info Koppenbergcross klik

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!