Velofollies 2024

Kevin Kuhn bracht Zwitserse fans in extase

Kevin Kuhn bracht Zwitserse fans in extase

Bern stond op zijn kop tijdens de beloftenwedstrijd in de eerste Europese wereldbeker van het seizoen. De Zwitser Kevin Kuhn reed van start tot finish aan de leiding. Achter hem werd het een bloedstollende strijd. Ryan Kamp vocht zich naar plek twee, voor Zwitsers kampioen Loris Rouiller.

Onder stevige aanmoedigingen van het Zwitserse publiek nam Kevin Kuhn een blitsstart bij de beloften. Achter hem werkten Loris Rouiller, Antoine Benoist en Michael Crispin zich al snel los van de rest.

Rouiller probeerde het landenspel goed te spelen en moeide zich niet te veel in de achtervolging. Benoist en Crispin deden hun best maar konden nooit dichter komen dan tien seconden. Crispin haakte als eerste af vooraan en ook Benoist viel uiteindelijk letterlijk weg na een ongelukkige passage over de balkjes.

Kuhn reed ondertussen steeds verder weg. Loris Rouiller leek het Zwitserse feest compleet te maken met de tweede stek. Nederlands kampioen Ryan Kamp kwam echter opzetten vanuit de achtergrond, na een geblokkeerde versnelling in de beginfase. Kamp ging nog over Rouiller en kwam tot op tien seconden van leider Kevin Kuhn, maar kon hem niet van de zege houden. Kuhn zorgde voor een feestje in Bern door de wereldbeker voor beloften te winnen. Kamp werd tweede voor Rouiller.

BER_7239 Kamp en Kuhn.jpg (341 KB)

De Belgen speelden vandaag niet mee voor de overwinning. Gerben Kuypers was de beste landgenoot. Hij spurtte nog voorbij Timo Kielich naar plek zes

Tekst Brecht Toelen / Fotocredits TFoto-Wouter Toelen

Vind de volledige uitslag hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!