Knappe zege voor Alice Maria Arzuffi in Boom

Knappe zege voor Alice Maria Arzuffi in Boom

Alice Maria Arzuffi heeft de superprestigewedstrijd in Boom gewonnen. Haar landgenote en Italiaanse kampioene Eva Lechner werd tweede en Sanne Cant derde.

De veldrijdsters kregen in Boom een lastig parcours voorgeschoteld. De regen van de voorbije dagen zorgde voor de nodige modder in het oord van Tomorrowland. Vrij vroeg in de wedstrijd kregen we Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Sanne Cant vooraan, die even later het gezelschap kregen van Yara Kastelijn, Inge van der Heijden en Alice Maria Arzuffi. Voor de jonge Van der Heijden werd het wat te zwaar, zij loste de rol.  De overige vijf zouden strijden om het podium te bezetten. Op iets minder dan twee ronden van het einde zag Yara Kastelijn haar kans bij het passeren van de materiaalpost. De Nederlandse leek goed op weg maar maakte een foutje op de glibberige afdaling en kwam ten val. Het kopgroepje was terug samen en in de laatste ronde trok haar teamgenote Arzuffi stevig door. Worst volgde even maar moest de Italiaanse laten rijden.  De 777-renster maakte de move op het juiste moment en soleerde naar de zege. Eva Lechner legde na een inhaalmanoeuvre nog beslag op de tweede plaats en Sanne Cant vervolledige het podium als derde. De Wereldkampioene is ook de nieuwe leidster in het klassement.

Met Arzuffi op 1, Worst op 4 en Kastelijn op 5 deed Bart Wellens zijn Triple 7 het bijzonder goed.

"Ik ben in de wolken", straalde Alice Maria na de wedstrijd. "Ik had vooraf echt niet gedacht dat dit nu al zou lukken. Maar eenmaal de wedstrijd vorderde, groeide het vertrouwen. Deze overwinning geeft ook veel vertrouwen. Vandaag laat ik zien dat ik het nog kan. Ik ben echt gelukkig."

Jeugdwedstrijden

Eerder op de dag zegevierden Xenna De Bruyckere (meisjes), Viktor Vandenberghe (1ste jaars) en Aaron Dockx (2de jaars) bij de nieuwelingen. Bij de juniores ging de zege naar Yorben Lauryssen. Zijn teamgenoot Arne Baers werd op een halve minuut tweede en Jelle Harteel op 1'20" derde. Lauryssen neemt de leidersplaats in de superprestige over van Thibau Nys, die niet deelnam en dat ook niet mocht omdat hij morgen start in de WB Bern (Zwi). Dat blijkt een regel te zijn van de bond.

Vind alle uitslagen en klassementen na Boom hier

Fotocredit Veldritkrant

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!