Alicia Franck keert terug naar Bern: 'ik hoop dat ik nu écht vertrokken ben'

Alicia Franck keert terug naar Bern: 'ik hoop dat ik nu écht vertrokken ben'

Dit weekend staat de wereldbeker in het Zwitserse Bern op het programma. Voor Alicia Franck was dat vorig jaar de laatste wedstrijd die ze kon uitrijden, voor ze haar fiets noodgedwongen aan de haak moest hangen

Even een flashback naar vorig seizoen. "In Bern liep het al voor geen meter", blikt Franck terug. "Ik kwam daarna nog aan de start in Ruddervoorde. Ik viel tegen een paaltje en ik had de energie niet meer om recht te staan. Toen wist ik zeker dat er iets mis was, maar we wisten toen nog niet wat."

Het duurde lang voordat er duidelijk werd wat er aan de hand was. "Een mycoplasma-infectie was uiteindelijk het verdict. Rusten was toen de boodschap. Na een lange periode zonder fiets ben ik heel rustig terug beginnen opbouwen. Dat geduld heeft geloond."

Het was niet de eerste keer dat Alicia Franck aan de kant stond. "In december 2016 werd ik aangereden op weg naar school. De zomer daarop brak ik mijn kuitbeen en vorig jaar was er dan die infectie."

Sterke seizoenstart: 'Hopelijk vertrokken'

KRU_5480.JPG (619 KB)

Dit jaar loopt het helemaal anders. "Ik heb inderdaad al twee buitenlandse overwinningen op zak", gaat ze verder. "Ook in België draai ik mee voor de toptienplaatsen. Het is een hele opluchting na alle tegenslagen de afgelopen jaren. Ik hoop dat ik nu vertrokken ben en alles in stijgende lijn blijft gaan."

Zondag staat ze aan de start van haar eerste wereldbeker van dit seizoen in het Zwitserse Bern. "Ik ben heel bij dat ik deze kans gekregen heb van bondscoach Sven Vanthourenhout. Ik kan er broodnodige UCI-punten sprokkelen die ik nodig heb op mijn weg om weer in de top-50 van de UCI-ranking te komen."

Alicia Franck zal zondag ver achteraan moeten starten. "Het wordt inderdaad een stevige inhaalrace. Ik kan heel moeilijk inschatten hoe die gaat verlopen. Als ik heel de wedstijd kan opschuiven kan ik met een voldaan gevoel terug naar België afreizen."

Experza Pro CX

KRU_5676.JPG (497 KB)

Sinds de jaarwisseling maakte Alicia Franck geen deel meer uit van het Marlux-Bingoal Cycling Team. "Gelukkig kon ik terecht bij Experza Pro CX van Christel Herremans. Ik kon naar de ploeg komen toen ik ziek was en in een dieptepunt zat. Maar ze hebben vanaf het begin in mij geloofd en mij alle tijd en steun gegeven om te herstellen van de mycoplasma-infectie."

Ze komt er ook haar trainers Stefan en Helen Wyman tegen. "Ze begeleiden me al een tijdje en hebben binnen het team ook een belangrijke sportieve rol. De sfeer in de ploeg is goed en het materiaal is dik in orde. Het zal een leuke winter worden.", besluit Alicia.

Tekst: Brecht Toelen / Fotocredits TFoto-Wouter Toelen

 

Vind hier info van de WB-manche in Bern (Zwi)

'Volg zondag 20 oktober 2019 op Veldritkrant de LIVE-verslaggeving van de jeugdwedstrijden !'
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!