Ceylin del Carmen Alvarado demonstreerde in Gieten

Ceylin del Carmen Alvarado demonstreerde in Gieten

Ceylin del Carmen Alvarado was een maat te sterk voor de andere dames in de openingsmanche van de Superprestige. Sanne Cant wist de tweede plaats te bemachtigen en Yara Kastelijn werd mooi derde in Gieten.

Alvarado opende sterk in de eerste superprestigewedstrijd van dit veldritseizoen. De winnares van Kruibeke, Annemarie Worst, wist heel even te volgen maar zakte snel terug. De Corendon-Circusrenster muisde er dan maar alleen vandoor en had bij het ingaan van de derde ronde reeds een voorsprong van dik een halve minuut op een groepje achtervolgsters, met Van Loy, Kastelijn, Worst, Shirin van Anrooij, Cant, Van der Heijden en Hoeke. Toen Yara Kastelijn, in goede doen, versnelde, volgde enkel Sanne Cant in haar spoor. De rest moest de rol lossen. Maar uiteindelijk was dit een strijd voor plek twee want Ceylin del Carmen Alvarado bouwde haar voorsprong verder uit en etaleerde haar behendigheid op de crossfiets in een knappe solo naar de zege. Achter de koploopster speelden Cant en Kastelijn een paar keer haasje over en ook een beetje jojo. In de laatste ronde wist de ervaren wereldkampioene een kloofje te pakken en de tweede plaats binnen te halen. De jonge Yara Kastelijn werd knap derde.

GIE_6349 podium dames Gieten 2019.JPG (750 KB)

"Ik voelde me supergoed.", vertelde Ceylin naderhand. "Ik was gebrand om te winnen, na gisteren." Alvast een heel goede start van het crossseizoen voor de dame van Corendon-Circus. "Ik hoop dat ik het zolang mogelijk kan trekken.", luidt het.

Fotocredits TFoto-Wouter Toelen

Vind de alle uitslagen via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!