Velofollies 2024

Jente Michels walst door de polders van Kruibeke

Jente Michels walst door de polders van Kruibeke

We kwamen superlatieven te kort om de prestatie van Jente Michels te omschrijven in de polders van Kruibeke. De eerstejaarsjunior domineerde de wedstrijd in het kader van de Ethias Cross. Kay De Bruyckere was eerder op de dag de beste nieuweling.

Jente Michels reed er al tijdens de eerste technische passage vandoor. De junior van ACROG- Pauwels Sauzen - Balen BC diepte zijn voorsprong elke ronde verder uit. Achter hem waren het oorspronkelijk Arne Baers, Mathis Avondts en Alessio De Maere die samentroepten.

Baers zette de rest onder druk in de achtervolging, waardoor eerst De Maere en later ook Avondts moesten lossen. Dat was echter allemaal in de achtergrond, want Michels reed toen al meer dan anderhalve minuut voorop.

Niemand kwam nog in Michels’ buurt, waardoor hij -op de omloop waar hij vorige jaar Belgisch nieuwelingenkampioen werd- zijn tweede overwinning van het seizoen boekte. Arne Baers wist stand te houden voor plek twee. Viktor Van De Putte kwam vanuit de achtergrond aanstormen. De junior van het AA Drink Jongerenteam kon in de spurt Avondts nog net afhouden, maar dat was al op meer dan twee minuten van de winnaar.

Kay De Bruyckere wint spannend duel

KRU_5186.JPG (488 KB)

Bij de nieuwelingen was de wedstrijd langer gesloten. Kay De Bruyckere en Kenay De Moyer vormden zowat heel de tijd de kop van de wedstrijd. Bij het luiden van de bel kwam ook Niels Ceulemans nog vooraan aansluiten, waardoor ze bij Callant-Doltcini met Ceulemans-De Bruyckere twee ijzers in het vuur kregen.

Lang duurde dat niet want tijdens een harde strijd op de dijk kwam Niels Ceulemans in aanraking met een paaltje. De Moyer en De Bruyckere bleven zo dus over in de strijd om de zege. In de finale wist De Bruyckere zich nog los te werken en zo zijn eerste overwinning in het veld te grijpen. Ceulemans kon Robbe Dhondt nog net voorblijven voor de laatste podiumstek.

KRU_5206.JPG (573 KB)

Bij de eerstejaarsnieuwelingen was dan weer Viktor Vandenberghe de sterkste. De Estse Laura Lizette Sander mocht op haar beurt de bloemen bij de dames nieuwelingen mee naar huis nemen.

KRU_5223.JPG (462 KB)

Tekst Brecht Toelen / Fotocredits TFoto-Wouter Toelen

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!