Annemarie Worst imponeert in Kruibeke

Annemarie Worst imponeert in Kruibeke

Annemarie Worst was overduidelijk de beste bij de dames in de Polderscross in Kruibeke. De Europese kampioene soleerde naar de zege in de derde Ethias Cross van dit veldritseizoen. Haar Nederlandse landgenotes Yara Kastelijn en Ceylin del Carmen Alvarado werden tweede en derde.

Sanne Cant nam een goede start in Kruibeke maar zakte vrij snel compleet weg. De wereldkampioene had blijkbaar een slechte dag en stapte zelfs uit de wedstrijd. Wie wel over goede benen beschikte, was Annemarie Worst. Zij startte ook heel goed, nam de koppositie van Cant over en reed weg van de rest. De Europese kampioene rondde vervolgens een lange solo met succes af. Haar teamgenote bij 777 Yara Kastelijn won het duel voor de tweede stek van Ceylin del Carmen Alvarado. De jonge Britse Anna Kay finishte mooi als vierde. Met Alice Maria Arzuffi (Ita) op een vijfde plaats zag Bart Wellens zijn Triple 7 een heel knappe prestatie neerzetten.

KRU_5693 podium dames .JPG (734 KB)

"Het was een zware cross, maar het rondje lag me goed.", vertelde Worst naderhand. "Ik had in de beginfase nog even kunnen wachten, maar het ging gewoon lekker en ik besliste om gewoon door te rijden. Ondanks een klein foutje heb ik van begin tot einde de wedstrijd gedomineerd. Voor mij is dit de perfecte start van het seizoen. Vorige week baalde ik wel even omdat ik naast de zege had gegrepen, daarom ben ik vandaag zo blij dat ik wel kon winnen.", aldus Annemarie

Fotocredits TFoto-Wouter Toelen / bron reactie: Ethias Cross Kruibeke

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!