Happy Dog Cat

Sanne Cant start in Meulebeke aan haar veldritseizoen

Sanne Cant start in Meulebeke aan haar veldritseizoen

Sanne Cant koos er voor om niet naar Amerika af te reizen en start dit weekend aan haar veldritseizoen. De wereldkampioene veldrijden rijdt op zaterdag de Ethias Cross Meulebeke en op zondag de Rectavit GP Pelt.

De keuze om een maand later het veld in te duiken was een weloverwogen beslissing van Sanne Cant. De start van een nieuw seizoen blijft ook voor de wereldkampioene veldrijden een vraagteken wat het zal brengen. “Ik voel me goed en heb er veel zin in, maar zo’n eerste wedstrijd is altijd toch even bang afwachten. Je eigen gevoel is belangrijk, maar het is moeilijk in te schatten wat dat waard is ten opzichte van de andere rensters. Bovendien was ik niet de enige die de Amerikaanse crossen links heeft laten liggen. Mijn naam werd het meeste vernoemd, maar er waren veel rensters die niet naar de VS zijn afgezakt. Er gaan dit weekend veel vrouwen fris aan de start staan.”, aldus Sanne, die tijdens de voorstelling van de DVV Trofee 2019-2020 vertelde zich fris en monter te voelen.

Sanne Cant won drie keer de Berencross in Meulebeke, net als Mathieu van der Poel, en topt daarmee het palmares van de veldrit. In Pelt heeft ze al twee overwinningen en hoopt er zondag een derde aan toe te voegen. “Het is best een technisch en lastig parcours, maar ik rij er wel graag. Al zal het zondag misschien nog wat wennen zijn. De voorbije weken heb ik rustig opgebouwd, veel bostrainingen heb ik nog niet achter de rug.”, aldus de wereldkampioene veldrijden.

Fotocredit Veldritkrant / bron reacties: Golazo

Vind info

Ethias Cross Meulebeke hier
Rectavit GP Pelt hier
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031