Jolien Verschueren start komend weekend in Meulebeke én Pelt

Jolien Verschueren start komend weekend in Meulebeke én Pelt

Hoewel ze zich had voorgenomen om slechts één veldrit per weekend te rijden, heeft Jolien Verschueren zich geëngageerd om zowel op zaterdag 5 oktober 2019 in de Ethias cross in Meulebeke als op zondag 6 oktober 2019 in de GP Pelt van start te gaan.

In de Ethias Cross Eeklo kon Jolien Verschueren terug een rugnummer opspelden. In juni van dit jaar noemde de Kruishoutemse deze stap nog 'dat zal wellicht de grootste overwinning uit mijn carrière zijn'. Vooraf werd gevraagd om 'aub niets te verwachten' (lees hier). Dat nam echter niet weg dat er best veel volk was om voor haar te supporteren, om een hart onder de riem steken. Jolien start momenteel elke wedstrijd met alvast één intentie: niet gedubbeld worden. Het voorbije weekend was ze er zeer dichtbij in Dordrecht (Ned). Kort voor het ingaan van de laatste ronde werd ze voorbijgereden door Ceylin del Carmen Alvarado, de winnares van de GP Cees Sint Nicolaas. "Het scheelde maar een paar honderd meter. Had ik het geweten, zou ik misschien wat rapper gereden hebben.", vertelde Jolien ons gisteren op de ploegvoorstelling van Pauwels Sauzen - Bingoal. Samen met Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns vormen ze het trio elite dames van het team.



Komend weekend komen er voor Jolien Verschueren alvast twee kansen om haar intentie te verwezenlijken. Zij gaat van start in de Ethias Cross Meulebeke en rijdt ook de GP Pelt, de eerste wedstrijd van de Rectavit Series, bevestigde ze ons. "Ik zou eigenlijk maar één wedstrijd per weekend rijden. Maar Erwin Vervecken heeft het mij gevraagd en ik heb ja gezegd. Ik kan het maar proberen en zien wat het geeft.", aldus Jolien.

Deze wedstrijden staan alvast op haar programma:

5 oktober 2019 Ethias Cross Meulebeke
6 oktober 2019 GP Pelt
12 oktober 2019 Ethias Cross Kruibeke
17 oktober 2019 Kermiscross Ardooie

Fotocredits Veldritkrant

Vind info van

Ethias Cross Meulebeke hier
GP Pelt hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!