Voor Mathieu van der Poel moet het alvast niet regenen

Voor Mathieu van der Poel moet het alvast niet regenen

De stuurmanskunst van Mathieu van der Poel mag dan top zijn en daarmee zou hij bij regen op het WK een extra voordeel hebben, toch verkiest het multitalent zonneschijn voor wegkoersen.

Wanneer iemand uitgesproken favoriet is, worden de pro's en contra's tegenover elkaar afgewogen. Op de druk bijgewoonde persconferentie in Yorkshire gaf Mathieu van der Poel voor de camera van Sporza antwoord op enkele van die punten.

Elite heren krijgen op het WK wegwielrennen 2019 een lange rit onder de wielen geschoven, 285 km, of dat wat afschrikt? "Ja, toch wel, dat gaat pijn doen. Bij de Ronde en de Amstel zit je toch in de buurt van die afstand. Het zal ongeveer wel hetzelfde zijn. Dan weet je vanzelf wel hoe dat gaat verlopen. Nu weet ik wel dat ik die afstand aankan in principe. Maar wat ik denk, is dat het heel bepalend gaat zijn.", meent Van der Poel.

Slecht weer kan in het voordeel spelen van de wereldkampioen veldrijden omdat hij nu éénmaal als de beste stuurt op de fiets en in het veld ook al eens in gure weersomstandigheden aan het werk moet. Van der Poel gaf al mee dat regen geen probleem voor hem is maar kou wel. Regen dan?

"Ik vind dat niet zo tof.", klinkt het bij Mathieu. "Ik heb liever dat 't goed weer is. In de cross vind ik dat niet erg als ’t regent maar op de weg vind ik het fijner als we onder de zon rijden."

Rekening houden met Evenepoel

De kopman van Corendon-Circus gaat bijzonder goed om met alle aandacht voor hem, blijft er opvallend rustig bij en relativeert.

"Voor de wegwedstrijd ben ik nooit echt zenuwachtig. Dat ik topfavoriet ben, is misschien een beetje overdreven. Ik behoor wel tot de favorieten, ik kan winnen, maar, ja, voor mij zijn er zekers 10 renners die het WK kunnen winnen.", zegt Van der Poel. Belgen? "Ik denk dat er zeker 3 à 4 Belgen zijn die makkelijk de koers kunnen winnen. Ja, makkelijk ..., moeilijk.", corrigeert hij zichzelf. "Maar wel kunnen winnen (glimlacht)". Gilbert en Van Avermaet worden vernoemd … “Ik denk dat Evenepoel daar ook zeker bijhoort. Daar hou ik rekening mee. Dan ben ik ook niet weer de enige natuurlijk, maar … ik denk dat die al genoeg heeft laten zien. San Sebastian (nvdr Evenepoel won de klassieker) was ook geen korte koers. Hij is in vorm want anders word je niet tweede op het WK tijdrijden. Het is sowieso wel iemand om rekening mee te houden.", aldus Mathieu van der Poel. (kijk en luister hier)

Fotocredit Veldritkrant / bron: Sporza

Lees ook: Mathieu van der Poel speerpunt voor Nederland op WK in Yorkshire klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!