Van der Poel speerpunt voor Nederland op WK in Yorkshire

Van der Poel speerpunt voor Nederland op WK in Yorkshire

Morgen, zaterdag 21 september, rijdt Mathieu van der Poel nog de Primus Classic. Op zondag 29 september is het multitalent het speerpunt van het Nederlands team op het WK in Yorkshire.

Wie Mathieu van der Poel nog een keertje aan het werk wil zien op Belgische bodem alvorens de WK wegwedstrijd op 29 september in Yorkshire (GBr) kan dat morgen met de Primus Classic, 197 km met start in Brakel en aankomst in Haacht/Boortmeerbeek. Samen met Greg van Avermaet en Peter Sagan topt de Corendon-Circuskopman de affiche. Live op sporza. (vind ook info hier)

WK wegwielrennen Yorkshire

Nederlands bondscoach Koos Moerenhout heeft met Mathieu van der Poel een topfavoriet voor de wereldtitel in de wegwedstrijd bij elite heren. "Onze kopman is Mathieu van der Poel, maar je kunt ook een koersverloop bedenken waardoor andere renners in een kansrijke positie komen.", legt Moerenhout uit. "Het parcours biedt mogelijkheden om de koers vroeg open te breken, maar een WK is ook vaak een wedstrijd waarin er gewacht wordt tot het laatste koersuur. Met Mathieu hebben we goede papieren, hij is op dit parcours zeker één van de favorieten.", aldus de bondscoach, die zich bewust is dat ze zullen geviseerd worden en zegt nog ijzers in het vuur te hebben.

Selectie Nederland elite heren: Mathieu van der Poel, Niki Terpstra, Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Jos van Emden en Pieter Weening

Tijdens de ploegvoorstelling van Corendon-Circus begin september gaf Van der Poel al mee op één lijn te zitten met Koos Moerenhout. "De voorgestelde namen (nvdr Nederlands selectie elite heren voor het WK) zijn ok.", klonk het. Maar ook dat een goede ploeg één ding is maar dat je vooral zelf goed moet zijn. Mathieu van der Poel schat de regenboogtrui op de weg heel hoog in, nog hoger dan de Olympische titel, waar hij in Tokyo 2020 op de MTB voor gaat.

Toen Mathieu door een Nederlands journalist werd gevraagd of hij eventueel ook in dienst zou rijden, sprak zijn gezicht en de stilte die even viel boekdelen. "Dat is een scenario dat ik me niet echt kan voorstellen.", antwoordde hij vervolgens met de glimlach. Als je in 2019 op de weg de GP Denain, Dwars door Vlaanderen, Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, 3 etappes en eindzege in Tour of Britain, ... wint, begrijpen we dat.



Veldrijden

Zoals reeds geweten, start de wereldkampioen veldrijden zijn veldritseizoen later. Na het WK wegwielrennen trekt hij naar Tokyo om er de Olympische testwedstrijd in het mountainbiken te rijden. "Niets aan het toeval overlaten", luidt het.

Na alles wat Van der Poel reeds won, is het veldritseizoen in zijn totaliteit minder belangrijk geworden voor hem. Desalniettemin ziet hij een leuke winter tegemoet, met een mooi crossprogramma, om dan in topvorm te zijn op het WK veldrijden in Zwitserland. Wereldbekerwedstrijden staan alvast ook op zijn programma en het klassement in de DVV Trofee.

De Nacht van Woerden op 22 oktober is momenteel de eerste veldrit waar hij aan de start komt dit seizoen.



Foto's copyright Veldritkrant




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!