Happy Dog Cat

Gianni Vermeersch soleert naar zege in Jingle Cross op zondag

Gianni Vermeersch soleert naar zege in Jingle Cross op zondag

Gianni Vermeersch heeft de derde en laatste wedstrijd van de Jingle Cross 2019 gewonnen. Bij de dames was de winnares van de wereldbekerwedstrijd daags voordien in Iowa City, Maghalie Rochette, nog eens aan het feest.

Deze keer kregen de renners door toedoen van onweer gedurende de nacht een modderig en glibberig parcours voorgeschoteld in de Jingle Cross. Gecombineerd met de hoge temperatuur gaf dat dus zwoele omstandigheden. Bij elite heren werd de UCI C1-wedstrijd meteen gedomineerd door de Belgen ... Thijs Aerts, Nicolas Cleppe, Jim Aernouts, Gianni Vermeersch en Vincent Baestaens vormden al snel een kopgroep. De vijf zouden samenblijven tot Vermeersch op drie rondes van het einde in de aanval trok. De kopman voor de nieuwe formatie Creafin-Fristads (lees hier) bouwde zijn voorsprong uit en trok de slotronde in met een halve minuut om te soleren naar de zege. In de achtervolging had Aerts de rol al moeten lossen, hij werd vijfde. Vincent Baestaens won de strijd voor de tweede plaats van Jim Aernouts, die het podium vervolledigde. De winnaar van vorig jaar van deze wedstrijd, Nicolas Cleppe, finishte als vierde.

Belangrijke punten

"Deze zege is belangrijk omdat het een C1-wedstrijd is, en met gisteren pak ik veel punten", zei Vermeersch. "Ik praatte met Vincent en we spraken af om niet tegen elkaar te rijden omdat er 4 of 5 renners van Telenet waren en ze altijd één van hun teamgenoten lieten begaan. Aernouts viel aan en ik kon redelijk makkelijk naar hem toerijden. Ik zag dat de andere niet 100 % waren, viel aan en had uiteindelijk een comfortabele voorsprong.", aldus Gianni Vermeersch, die ook al sterk voor de dag kwam in de eerste WB-wedstrijd (4de)

Bij de dames voerde Evie Richards de forcing en volgden Katerina Nash, Maghalie Rochette en Anna Kay in haar zog. Op twee rondes van het einde wist Rochette van het groepje weg te rijden. Net als daags voordien in de wereldbekerwedstrijd mocht de Canadese de handen in de lucht steken in de Jingle Cross. Nash deed opnieuw haar uiterste best maar strandde ook deze keer op een toch knappe tweede plaats. Evie Richards was een mooie derde.

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto's copyright Jeff Corcoran-Jingle Cross

Kijk en luister: Gianni Vermeersch geeft enkele weetjes prijs klik
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031