AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Nieuwe formatie: Creafin-Fristads

Nieuwe formatie: Creafin-Fristads

Vanaf zondag duikt Creafin-Fristads het veld in. Bart Wellens neemt het management over, nadat de ploeg deze zomer verkocht werd door de vorige eigenaar Timmy Simons.

Een nieuwe naamsponsor, nieuwe kleuren, een versterkte sportieve kern en een nieuw management. Het zijn meteen de vier sleutelpunten waarmee veldritploeg Creafin-Fristads vanaf zondag 8 september (Ethias Cross Eeklo) het veld induikt. Bart Wellens neemt de touwtjes in handen nadat het team werd verkocht door de vorige eigenaar Timmy Simons.

Creafin, een financiële instelling die financieringsoplossingen biedt voor uw woning, is geen onbekende naam in het veldrijden. Zij beginnen reeds aan hun tweede seizoen als eerste naamsponsor van deze veldritformatie. Fristads, hoogwaardige workwear, is al enkele jaren actief in het veldrijden (o.m. bij Steylaerts-777) en zet nu de stap naar titlepartner. De blauwzwarten duiken dus vanaf zondag aanstaande als Creafin-Fristads het veld in.

Naast een nieuwe sponsor en bijgevolg ook nieuwe teamkleuren, nog héél wat nieuwigheden. Het management komt in handen van Bart Wellens, bijgestaan door ploegleider Camiel van den Bergh. Ook de sportieve kern heeft een stevige upgrade gekregen.

Elite heren

Tim Merlier en Gianni Vermeersch vormen het kopduo van het team. De twee werkten de afgelopen maanden een stevig wegprogramma af. Tim Merlier werd Belgisch kampioen, Gianni Vermeersch schitterde dan weer als knecht. Vermeersch moet zijn goede winter van vorig seizoen bevestigen, voor Merlier wordt het een kwestie om zijn niveau van weleer in het veldrijden terug te vinden.

“Tim en Gianni hebben een uitstekende voorbereiding achter de rug. Tim zit ook weer goed in zijn vel na een onzekere periode enkele maanden geleden. Ze moeten voortdurend strijden voor de top vijf, en regelmatig aanleunen tegen een podiumplaats”, kijkt manager Bart Wellens al even vooruit. Ook Braam Merlier, Sieben Wouters en Gert Smets maken deel uit van de elitekern.

Beloften en één dame

Bij de beloften twee speerpunten: Belgisch kampioen Timo Kielich en de Brit Ben Turner, vorig jaar goed voor drie overwinningen in het A-circuit. “Met Timo en Ben moeten we een leidende rol gaan spelen bij de beloften. Ben heeft vorig jaar al mooie dingen laten zien, hij kan crossen winnen. Timo kan dat ook, hij is niet voor niets Belgisch kampioen. Voor hem is het ook belangrijk meer constante te brengen in zijn resultaten”, vertelt ploegleider Camiel van den Bergh. Ook één dame tussen al het mannelijke geweld: Italiaans kampioene Eva Lechner bleef na de overname aan boord.

Het team is vanaf zondag aanstaande (Ethias Cross Eeklo) te zien in het veld. De komende weken wordt de ploeg ook uitgebreid voorgesteld via de social media kanalen van het team. (zie ook onder)

Fotocopyright groepsfoto Photopress.be / tekstbron: persbericht team Creafin-Fristads

Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30