Happy Dog Cat

Iko-Crelan topte 3 keer het podium bij de jeugd in Eeklo

Iko-Crelan topte 3 keer het podium bij de jeugd in Eeklo

Met Mike Uytterhoeven, Aaron Dockx en Lennert Belmans mochten drie renners van het team Iko-Crelan op het hoogste schavotje in de Ethias Cross Eeklo.

Aaron Dockx was in Eeklo de eerste die als winnaar de handen in de lucht mocht steken. Zo hij als eerstejaars nieuweling vorig seizoen domineerde, zo soleerde hij op zondag als tweedejaars van begin tot einde naar de zege, meteen zijn tweede van het weekend. Op zaterdag opende de jongeman van Iko-Crelan zijn veldritseizoen al met de overwinning in Steenhuffel. Zijn teamgenoot Mike Uytterhoeven bolde in de Ethias Cross Eeklo als eerste van de 1ste jaars nieuwelingen over de meet .


fotocredits TFoto-Wouter-Toelen

Spanning troef bij de juniores

De wedstrijd bij de juniores was spannend tot de laatste rechte lijn. Emiel Verstrynge, Jetze Van Campenhout, Lennert Belmans en Thibau Nys speelden de hoofdrol op het snelle parcours. Het viertal kreeg nog even het gezelschap van oa Ward Huybs, maar op een drietal rondes van het einde versnelde Belmans. Verstrynge en Nys volgden en de podiumplaatsen waren ingevuld. Lennert Belmans draaide als eerste richting finish op en kon Thibau Nys, die nog uit zijn klikpedaal schoot, achter zich houden. Emiel Verstrynge was een blije derde."Voorin was het lastig om het verschil te maken.", vertelde Belmans achteraf." Ik heb een paar keer doorgetrokken, maar het was moeilijk om dat tempo lang aan te houden. Uiteindelijk bleven we met de drie beste renners over. In de laatste ronde wilde ik absoluut als eerste de zandbak en de heuvelzone induiken. Als tweede de sprint aanvatten tegen Nys, dat zou mijn kansen op winst verkleinen."

Een ontgoochelde Thibau Nys zegt 'de beste heeft vandaag gewoon gewonnen'

"Misschien was er zonder die pech iets meer mogelijk geweest, maar de beste heeft vandaag gewoon gewonnen. Ik had nog niet het gevoel waarop ik had gehoopt. Zo’n eerste cross, dat is toch altijd even wennen. Door een foutje in de slotronde moest ik bovendien ook nog een gaatje dichten. En dan schoot ik in de sprint nog uit mijn klikpedaal. Ach, dat hoort bij de cross en het is mijn eigen fout. Ik moet er zelf maar voor zorgen dat ik een normale sprint kan rijden.", aldus een toch ontgoochelde Thibau Nys

Foto's copyright TFoto-Wouter Toelen / bron reacties: Ethias Cross

Vind de volledige uitslag van Ethias Cross Eeklo via onze kalenderpagina 
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930