Velofollies 2023

Aerts wimpelt favorietenrol op zege in Eeklo -speels- af

Aerts wimpelt favorietenrol op zege in Eeklo -speels- af

Bij afwezigheid van Van der Poel en Van Aert in Eeklo, wordt logischerwijze naar Belgisch kampioen Toon Aerts gekeken als topfavoriet voor de zege zondag, maar die schuift de hete aardappel door naar onder meer Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout.

De man die het meest op het podium stond naast Mathieu van der Poel en Wout van Aert vorig veldritseizoen is zonder twijfel Toon Aerts. Vermits die andere twee tenoren er niet bij zijn zondag in Eeklo, is de kopman van de Telenet Baloise Lions wellicht tuk op de eerste veldrit van het seizoen om er meteen te scoren “Natuurlijk kijk ook ik uit naar de start van het seizoen. Ik voel dat het eindelijk weer aan mij is om me te tonen. Na mijn laatste wegwedstrijd voelde het heerlijk om opnieuw in het bos te trainen. En Eeklo is ongetwijfeld een eerste moment om het niveau van de tegenstand wat in te schatten.”, vertelt Toon Aerts.

Maar de Belgisch kampioen veldrijden weet de druk als favoriet van zich af te schudden “Ik heb nog een harde trainingsweek voor de boeg met het oog op de wereldbekerwedstrijden in de VS. Het zou dus kunnen dat ik niet honderd procent fris ben. Bovendien is het parcours in Eeklo me niet op het lijf geschreven. Ik denk eerder richting Laurens Sweeck. Al moet ik daar dan in een adem ook Michael Vanthourenhout bij noemen.”

“De ploeg van Jurgen Mettepenningen heeft met Eli Iserbyt en Daan Soete overigens nog twee ijzers in het vuur. Ik denk dat die samen zeker wat gaan proberen te forceren”, aldus Toon, met een knipoog.

Vind info van de Ethias Cross Eeklo via onze kalenderpagina


Fotocredit Veldritkrant / Bron: Ethias Cross

Kijk en luister ook naar interview: Toon Aerts heeft 3 grote doelen voor de komende jaren klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!