AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Groot vraagteken of Wout van Aert dit seizoen zal crossen

Groot vraagteken of Wout van Aert dit seizoen zal crossen

"Het wordt al een moeilijke klus om Wout tegen het voorjaar weer op zijn oude niveau te krijgen", vertelt het entourage van Wout van Aert aan het Nieuwsblad. Geen veldritten voor de drievoudige wereldkampioen veldrijden deze winter? (fotocredit Veldritkrant)

"Ik moet nog drie weken rusten vooraleer ik echt mag revalideren. Het begint te verbeteren, maar dan pas zal ik mij weer sportman voelen", vertelde Wout van Aert aan het Nieuwsblad.

Geduld hebben

Een maand nadat hij de Tour moest verlaten na een zware val in de individuele tijdrit (lees hier) moet er nog steeds heel behoedzaam worden omgesprongen met de toen opgelopen blessure. "Pas als de wonde en de blessure helemaal geheeld zijn, kunnen we overgaan tot de sportieve revalidatie en spieropbouw. We moeten geduld hebben", klinkt het bij Merijn Zeeman, sportief directeur bij Jumbo-Visma.

"Normaal duurt het 10 tot 12 weken voor een renner van nul weer in topvorm geraakt. Maar omdat we in het geval van Wout nog steeds niet weten hoe de blessure evolueert, kunnen we ons niet uitspreken over een termijn", aldus Zeeman. Even tellen brengt ons dan al snel tot december ... "Het wordt al een moeilijk klus om Wout tegen het voorjaar weer op zijn oude niveau te krijgen.", luidt het.

On hold

Voorlopig staat er dus geen cross op het programma van Wout van Aert in het veldritseizoen 2019-2020. Zijn management heeft ook de gesprekken over startgelden on hold gezet, schrijft het Nieuwsblad nog.

Het goede nieuws voor Wout is dat hij volgende week op vakantie kan.

Alvast 'fingers crossed' voor een spoedig herstel . De hoop is er ...
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30