AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Einde van de Tour voor Wout van Aert na zware val

Einde van de Tour voor Wout van Aert na zware val

Wout van Aert was goed onderweg in de individuele tijdrit van de Tour maar kwam in de slotkilometers zwaar ten val nadat hij in een bocht de nadar raakte. Van Aert werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met een diepe wond in het bovenbeen. (fotocredit ASO/Alex Broadway)

Wout van Aert heeft de Tour de France noodgedwongen verlaten na een zware valpartij in de individuele tijdrit. De Belgische kampioen tijdrijden werd vooraf als één van de favorieten voor de zege in Pau beschouwd en was ook goed onderweg (fotocredit ASO/Pauline Ballet) maar raakte in de slotkilometers in een bocht een nadar en ging tegen de grond. Van Aert bleek een diepe snijwonde in het rechter bovenbeen te hebben en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zo eindigt zijn knap debuut in de Tour (lees ook hier) op een ongelukkige manier.Hopen op een spoedig herstel ...

Head of Performance bij Jumbo-Visma Mathieu Heijboer gaf een update over Wout van Aert. “Hij is geopereerd door de chirurg. Die heeft het kapsel en huid gehecht en goed schoongemaakt. Hij moet enkele dagen in het ziekenhuis blijven.” Bij een normaal mens zou het herstel volgens de dokter al snel 2 maanden duren. Bij een topsporter gaat dat (hopelijk) wat sneller.

Kijk en luister hiernavolgend naar Heijboer:


fotocredit ASO/Pauline Ballet
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30