Tour de France - Wout van Aert knalde naar de zege in Albi

Tour de France - Wout van Aert knalde naar de zege in Albi

Wout van Aert heeft de tiende etappe in de Tour de France, met aankomst in Albi, gewonnen. Hij won de sprint van een gereduceerd peloton, voor topsprinters Elia Viviani en Caleb Ewan. 

In de laatste vijfendertig kilometer van de rit Saint-Flour - Albi in de Ronde van Frankrijk staken oa teams Deceuninck - Quick-Step en Ineos het vuur aan de lont en maakten gebruik van de sterke wind om het peloton aan stukken te rijden. Namens Team Jumbo-Visma waren enkel Kruijswijk en Van Aert vertegenwoordigd in de eerste groep. Hun topsprinter en topfavoriet voor dagwinst Dylan Groenewegen had de slag gemist. Een kans voor Wout dus, die zich richting de meet goed positioneerde in het wiel van Sagan en knalde naar de zege in Albi, de vierde voor het team in deze Tour en de derde Belgische. Tel de 2 overwinningen (etappe 4 tijdrit en 5) in het Critérium du Dauphiné en het BK tijdrijden erbij en dan zit Van Aert al aan 4 knappe overwinningen dit wegseizoen + winst in de ploegentijdrit op dag 2 in de Tour de France 2019.

Indrukwekkend wie de drievoudige wereldkampioen veldrijden achter zich hield in de sprint in Albi.


“Ik kan het niet geloven”, aldus Van Aert, die dit seizoen bij Team Jumbo-Visma zijn debuut maakt op World Tour-niveau. “Het is niet gemakkelijk om hier te winnen. Ik heb de afgelopen tien dagen ervaren hoe groot deze koers is. Om te winnen bij mijn Tourdebuut is geweldig. Vandaag valt alles op zijn plek voor mij. Toen de waaiers ontstonden, was het geen ideale situatie voor ons. Zowel Dylan als George was niet mee. Daardoor kwam er een kans voor mij en die heb ik gegrepen. Ik ging de sprint van ver aan. Viviani kwam nog sterk opzetten, maar uiteindelijk kon ik de zege pakken. Dit toont aan hoe sterk we als team zijn. We winnen naast de ploegentijdrit ook drie sprints met drie verschillende renners. En ik hoop dat het onze kopman voor het klassement, Steven, ook een boost geeft.”

Fotocredits ASO/Pauline Ballet / bron reactie: Team Jumbo-Visma





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!